A înşelat Minprest CE Oltenia? Ce spune Giorgi!

Societatea Minprest Serv Rovinari a înșelat angajaţii cu 2,2 milioane lei, susţine liderul de sindicat Constantin Crețan. Sindicalistul a reclamat conducerea Minprest la Ministerul Finanțelor, iar sesizarea s-a lăsat și cu un control la prestatorul de servicii al CE Oltenia. Crețan susține că a primit raportul celor de la Finanțe și că în acesta se arată că Minprest a încasat de la CE Oltenia sume de bani pentru tichetele de masă și primele de vacanță ale salariaților, dar pe care nu le-a acordat, în ideea de a arăta la final de an că societatea este pe profit.

Sindicaliștii de la Minprest au reclamat la Ministerul Finanțelor că societatea nu a înregistrat cheltuieli cu tichetele de masă și primele de vacanță la finele anului 2015, pentru a scoate un profit artificial. Conform jurnaliştilor de la „România Liberă”, ar fi vorba de suma de 2,2 milioane de lei. Inspectorii ANAF ar fi confirmat cele sesizate de sindicate, iar prin actul de control au obligat societatea să dea tichetele de masă și primele de vacanță salariaților sau să restituie banii Complexului Energetic Oltenia. „Am reclamat Minprest acum un an. Este un tun extraordinar, spălarea de bani a Complexului Energetic Oltenia prin Minprest este o situație de ani de zile. S-a făcut totul cu cunoștința celor de la CEO, care conduceau atunci, la care se mai adaugă unii lideri de sindicat care atunci erau în consiliile de administrație. Sunt tichete de masă și prime pe 2015 și 2016. Mai sunt niște greșeli ale anilor trecuți, sunt multe. Toți vinovații să răspundă. Eu am primit răspunsul de la Ministerul de Finanțe”, a declarat Constantin Crețan, președintele Sindicatului Lignitul Oltenia.

„Cum să facem asta?”

Directorul Minprest Serv Rovinari, Gabriel Giorgi, neagă aceste acuzații. Spune că în perioada noiembrie 2016-februarie 2017 finanțiștii au făcut un control la unitate, inclusiv pentru verificarea cheltuielilor cu personalul, și nu au prezentat până acum raportul acestui control. „Eu nu am primit niciun raport în sensul acesta. Vă dați seama ce artificiu a făcut Minprest să iasă 60 mii lei pe profit, n-a dat tichete de 2,2 milioane lei? Nu am primit niciun raport care să spună așa ceva și nu este adevărat că s-a întâmplat așa ceva. Cum să facem asta? Avem semnate contracte cu CEO în care se stipulează un tarif pe oră și restul de cheltuieli sunt gestionate de către Minprest în funcție de necesitățile unității”, a declarat directorul Minprest, Gabriel Giorgi. 

„Dacă ar fi să dăm acești bani, Minprest s-ar închide”

Angajații Minprest nu mai au prevăzute tichete de masă din luna mai 2016, de când a intrat în vigoare noul Contract Colectiv de Muncă la nivelul unității. În document este specificat faptul că tichetele de masă se dau în condițiile în care situația financiară a unității permite acest lucru. „În 2015 s-au dat și unele și altele. Anul trecut n-au primit deloc pentru că legea spune că tichetele nu se dau până se aprobă bugetul. Iar acesta nu a fost aprobat cu o sumă foarte mică pentru tichete care s-a dus în drepturi salariale, urmare a majorării salariului minim pe economie, pentru că tariful a rămas același. Dacă ar fi să dăm înapoi ce spun ei, înseamnă că Minprest se închide”, a conchis directorul Gabriel Giorgi.

Galerie foto


Vizualizări: 4,190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: