Reținuți 24 de ore degeaba! Foștii șefi ai Minprest au fost achitați!

Sentință a magistraților Judecătoriei Târgu Jiu în dosarul în care fostul director general al Minprest SA, precum și cel economic, au fost reținuți pentru 24 de ore, în urmă cu câțiva ani. Acum, judecătorii i-au achitat pe Elena Vintilescu și Dumitru Corcoveanu, sentința ținând cont de decizia Curții Constituționale cu privire la încadrarea juridică a abuzului în serviciu.

Cei doi au fost acuzaţi pentru modul în care au încheiat niște contracte din care Minprest ar fi pierdut câteva sute de mii de lei. Acum instanța nu îi găsește vinovați pe cei doi inculpați, pentru procurori singura speranță de a obțină o eventuală condamnare a acestora fiind apelul pe care îl pot formula la Curtea de Apel Craiova. „În aplicarea Deciziei nr.405/2016 a Curţii Constituţionale a României achită pe inculpata Vintilescu Elena, pentru infracţiunea de abuz în serviciu (…). Achită pe inculpata Vintilescu Elena pentru infracţiunea de fals intelectual (…). Achită pe inculpata Vintilescu Elena pentru infracţiunea de uz de fals (…). În aplicarea Deciziei nr.405/2016 a Curţii Constituţionale a României achită pe inculpatul Corcoveanu Dumitru, pentru infracţiunea de abuz în serviciu (…) achită pe inculpatul Corcoveanu Dumitru pentru infracţiunea de fals intelectual (…) achită pe inculpatul Corcoveanu Dumitru pentru infracţiunea de uz de fals (…). Ia act că inculpata Vintilescu Elena a fost reţinută pe o perioadă de 24 ore începând cu data de 19.08.2013, ora 15,25. Ia act că inculpatul Corcoveanu Dumitru a fost reţinut pe o perioadă de 24 ore începând cu data de 19.08.2013 ora 16,15”, au stabilit judecătorii.

Au rămas cu sechestrul pe avere

Sentința de acum nu a clarificat și soarta contractelor despre care procurorii spun că au fost încheiate de foștii directori și au adus prejudicii societății conduse de aceștia. Minprest ar fi pierdut peste 333.000 de lei din derularea contractelor, fosta directoare Vintilescu fiind acuzată și că și-a făcut reparații de vreo 2.000 de lei la mașina personală, iar banii ar fi fost decontați de firma de stat. În schimb, judecătorii au menținut sechestrul pus pe averea inculpaților, asta în ideea în care la Craiova sentința poate fi alta și e nevoie de o eventuală executare silită. „Lasă nesoluţionată acţiunea civilă şi cererea de desfiinţare înscrisuri (...). Menţine măsurile asigurătorii instituite prin ordonanţa din 05.12.2014 în dosarul penal 4831/P/2013 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu asupra bunurilor imobile ale inculpaţilor, respectiv: un apartament (...) ce aparţine inculpatei Vintilescu Elena şi o casă de locuit (...) ce aparţine inculpatului Corcoveanu Dumitru”, au mai hotărât magistrații.

Vizualizări: 1,429

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: