A intrat în greva foamei ca să-şi salveze copilul bolnav

Angajata Minprest, Ioana Bechenete, a intrat de vineri în greva foamei, supărată fiind pe conducerea CE Oltenia. Femeia spune că administraţia complexului se foloseşte de terenurile sale şi nu respectă înţelegerea pe care au făcut-o, de a o angaja şi pe ea şi pe soţul ei în cadrul companiei. Speră ca prin această formă de protest să sensibilizeze conducerea complexului. Un job în cadrul CE Oltenia ar ajuta-o să contracteze un credit bancar, având nevoie de bani pentru a suporta tratamentul fiului său, care suferă de o malformaţie la coloană.

Ioana Bechenete are peste 2 hectare de teren pe teritoriul exploatării din zona Rovinari şi spune că nu a primit nimic de la CE Oltenia pentru că-i sunt folosite aceste suprafeţe. Înţelegerea a fost ca ea şi soţul său să fie angajaţi în cadrul complexului, însă acest lucru nu s-a întâmplat. În 2012 a fost angajată la Minprest, de fostul director al CE Rovinari Tiberiu Trotea. Acum, însă, spune că nu mai poate face faţă cheltuielilor din salariul mic pe care îl ia de la Minprest. Este îngrijitor la curăţenie şi primeşte lunar 600 de lei şi 20 de tichete de masă. Are un fiu în vârstă de 24 de ani care este bolnav şi are nevoie de tratament în străinătate.

Cere conducerii complexului să o angajeze, sperând astfel să poată contracta un împrumut de la bancă pentru a putea suporta cheltuielile. “Vinovată se face conducerea complexului, domnul director Ciurel. Am venit în 24 februarie şi am discutat cu dumnealui. I-am explicat problemele, i-am arătat actele medicale ale copilului. L-am implorat să mă ajute. Nu cer pomană, nu cer bani. Vreau să-mi dea un loc de muncă să fac un împrumut la bancă ca să pot să-mi duc copilul la o clinică în Ungaria. Am luat legătura cu un medic şi mi-a spus că la sfârşitul acestei săptămâni îmi va da spune când suntem programaţi”, a spus Ioana Bechenete.

Protest

Femeia spune că nu va renunţa la protestul prin înfometare în faţa sediului CE Oltenia până ce administraţia o va angaja. “Voi sta pe termen nelimitat, indiferent că va trebui să plătesc cu viaţa. Sunt cu probleme de sănătate, îmi scade foarte repede tensiunea, şi cu probleme de diabet. Cei de la CEO nu vor să coopereze cu mine”,  a mai spus Ioana Bechenete.  

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: