Motru: Proiectul de realizare a căminului social, aprobat la finanţare

Veşti bune pentru cetăţenii din Motru fără venituri şi locuinţă. Proiectul de modernizare şi reabilitare a căminului social a fost aprobat spre la finanţare în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU). Urmează semnarea contractului de finanţare şi, în următoarele 12 luni, după stabilirea constructorului, lucrările vor trebui încheiate. Circa 50 de familii nevoiaşe vor avea şansa să obţină o locuinţă la standardele Uniunii Europene, urmând ca autorităţile să facă anchete sociale pentru a stabili cine vor fi beneficiarii.

Căminul social este locuit în prezent numai la parter, unde locuinţele au fost reabilitate în anii trecuţi. Circa 18 familii locuiesc deja acolo. Astfel, rămân de reabilitat locuinţele de la etajul I până la etajul 4. “Căminul social, care era al cincilea pe lista proiectelor de infrastructură pe care le aveam aprobate în PIDU, a intrat în sfârşit în programul de reabilitare. Urmează ca zilele viitoare să semnez contractul respectiv, care presupune reabilitarea a 80 de locuinţe sociale pentru cei care nu au venituri, cei de la 416 şi nu numai”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Centru social la etajul I

Nu doar că se va face reabilitarea clădirii, dar la unul dintre niveluri va fi amenajat şi un centru social. “La etajul I se face un centru social în care vom avea medic, asistenţi sociali, camere pentru femeile agresate, pentru lucruri care ţin de familie. Se face o asistenţă socială asupra tuturor celor care nu au niciun venit, nicio posibilitate. La etajele superioare vor fi camere în care vor locui cei care nu au nicio locuinţă. La ora actuală, am mai multe solicitări pe locuinţe sociale decât solicitări pentru chirie sau ANL. Se va face o triere, pentru că unii dintre ei au posibilităţi”, a mai spus primarul Dorin Hanu.

După reabilitare şi modernizare, fiecare cameră a căminului va avea grup social, conform standardelor UE. Camerele vor avea regim de garsonieră, cu bucătărie şi o mică baie.

Locatarii nu vor plăti chirie

Cei circa 60 de locatari ai căminului social vor fi scutiţi la plata chiriei, spun autorităţile. Mai mult, aceştia nu vor plăti nici facturile pentru energia consumată. Pentru că este vorba de cazuri sociale, municipalitatea va suporta aceste costuri.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: