Noua grădiniţă din comuna Ioneşti, funcţională din toamnă

Grădiniţa din satul Gura Şuşiţei, comuna Ioneşti, este pregătită pentru a găzdui primii preşcolari. Lucrările de construcţie şi de amenajare a clădirii au fost finalizate urmând ca din toamnă să fie pusă în funcţiune. Investiţia se dovedeşte a fi una foarte utilă, mai ales pentru faptul că micuţii din zonă trebuiau să meargă câţiva kilometri zilnic pentru a ajunge la cea mai apropiată grădiniţă.

Administraţia locală din Ioneşti este mai hotărâtă ca niciodată să pună în funcţiune grădiniţa cea nouă din satul Gura Şuşiţei, ridicată cu sprijin european. Câteva zeci de preşcolari vor studia în această unitate, începând din noul an şcolar. “Este vorba de grădiniţa cu program normal care a fost realizată în satul Gura Şuşiţei, pe fonduri europene, pe Măsura 322. Valoarea proiectului a fost de 700 mii lei. În anul şcolar 2014-2015 o să înceapă activitatea acolo. Efectivul de elevi va fi în jurul a 18-20 de copii. Am dorit să facem această grădiniţă pentru ca cei mici să nu mai fie nevoiţi să vină până în Ioneşti, aveam şi solicitări din partea părinţilor”, a declarat Marian Tătaru, primarul comunei Ioneşti.

Dotări de ultimă generaţie

Clădirea este dotată cu tot ceea ce trebuie să existe într-o grădiniţă europeană. Au fost înfiinţate grupuri sanitare pe statura celor mici, un cabinet medical, un vestiar şi o sală de joacă şi studiu, iar afară va fi amenajat şi un mic părculeţ de joacă. Mai mult, sala principală este dotată şi cu o plasmă TV gigant. “Sunt camere, grupuri sociale pentru copii, pentru cadrele didactice. Există un birou directorial, cabinet medical unde va merge doctorul şi va face analize la copii. Avem încălzire centrală, solară şi electrică. Mai este o cameră dotată cu maşină de spălat. Este cea mai modernă grădiniţă de pe raza comunei”, a precizat primarul din Ioneşti.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: