A mai murit un miner rănit la Uricani. S-a infectat în spital!

Viața unuia din cei trei mineri răniți săptămâna trecută în subteranul minei Uricani s-a stins joi, bărbatul fiind internat la Spitalul de Arși din Capitală unde, teoretic, medicii trebuiau să îi trateze rănile pe care le avea.

Alin Băran avea 43 de ani și un copil minor acasă, în noiembrie 2008 el fiind implicat într-o altă explozie, produsă însă în subteranul de la Petrila. Atunci 13 colegi de-ai săi și-au pierdut viața, iar el a fost printre cei 11 supraviețuitori, șefii vinovați de nenorocirea respectivă fiind condamnați la închisoare în cadrul unui proces ce a avut loc la Judecătoria Târgu Jiu. Bărbatul a învins moartea în urmă cu 9 ani, dar de data aceasta a pierdut lupta pentru viață.

Președintele Asociației pentru Drepturile Pacienților, Vasile Barbu, a formulat acuzații grave la adresa conducerii spitalului după ce a fost confirmat decesul minerului de la Uricani. La fel ca și în cazul arșilor de la clubul Colectiv, Alin Băran ar fi murit după ce a contactat o infecție intraspitalicească pe care oficialii spitalului nu vor însă să o recunoască sub nicio formă. Barbu a menționat însă pentru click.ro că are dovezi prin care susține acuzațiile ce le aduce unității medicale. „Alin Băran a luat două bacterii periculoase din cada în care era spălat, acea cadă poroasă, din PVC, în care sunt spălați pe rând toți pacienții. În analizele de sânge i-au ieșit Klebsilla, o bacterie care i-a provocat blocaj renal, și, cel mai grav, Piocianicul, din cauza căruia s-a instalat un sepsis sever cu afectare multi-organică. După mai multe stopuri cardio-respiratorii, omul a murit. Avem dovezi palpabile, clare, pe care nu le poate contesta nimeni”, a declarat șeful ADP.

După acuzațiile formulate de Vasile Barbu, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a dispus o anchetă și a trimis Inspecția Sanitară de Stat în control pentru a vedea dacă cele spuse de președintele Asociației pentru Drepturile Pacienților se confirmă sau nu. Spitalul nu și-a recunoscut vina nici după ce răniți din clubul Colectiv au fost transferați la spitale din străinătate pentru a fi tratați, medicii de acolo declarându-se surprinși să descopere microbi care în spitalele lor fuseseră eradicați de zeci de ani.

Vizualizări: 814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: