A muncit degeaba în Israel! I-au dispărut 5.000 de euro din aeroport!

Un gorjean care a trebuit să lucreze vreme de nouă luni în Israel la temperaturi care treceau și de 50 de grade Celsius a ajuns acasă, la Târgu Jiu, fără toate economiile  pe care le făcuse acolo în această perioadă. Alin Marica reușise să pună deoparte peste 5000 de euro, bani pe care a făcut greșeala să îi pună în bagajul de cală, nu să îi ia cu el în avion. Culmea este că banii îi făcuse muncind la un aeroport. Gorjeanul a dat în judecată și aeroportul și compania cu care a zburat înapoi acasă.

  

Omul și-a pus din grabă economiile în geamantan, fiind convins că la aeroport va avea timp să ia banii de acolo și să-i aducă acasă fără nicio problemă. Controlul la oricare aeroport din Țara Sfântă este însă unul extrem de riguros și complicat pentru un european, gorjeanul reușind să treacă prin toate filtrele fără nicio problemă doar cu câteva minute înainte de a decola avionul. Bagajul său era însă departe de el, iar banii din geamantan erau și mai departe. „Culmea este că am lucrat la construirea unui nou aeroport și nu mă gândeam să am tocmai eu parte de așa necazuri. Era atât de cald acolo că lucram mai ales noaptea, ziua fiind aproape imposibil. Eu banii i-am pus de față cu alți colegi în bagajul de cală pentru că aveam de gând ca la aeroport să îi iau de acolo cu mine în avion. M-au luat însă la percheziționat de era să pierd și zborul. A fost un control dur, o verificare totală. M-au băgat prin toate filtrele lor că nu am mai avut timp să scot banii. Când am fost la check-in nu a fost nicio problemă, nu m-a întrebat nimeni nimic, după care lucrurile s-au precipitat. Cu toți colegii au făcut la fel. Eu am ajuns apoi la București, dar bagajele din cală nu. Mi-a venit geamantanul după vreo trei zile prin curierat și curierul mi-a spus că mi-a fost umblat în bagaje. Am desfăcut geamantanul cu el și lipseau cei 5000 de euro”, povestește Marica.

A făcut depresie

Omul a făcut depresie când a văzut că, de fapt, a venit cu mâna goală acasă după nouă luni de muncă în condiții grele, soția sa fiind și ea șomeră. A crezut mai tot timpul că necazul i se trage de la o butelie de mici dimensiuni, turistică, pe care o primise cadou de la firma la care lucrase, dar pe care, cel mai probabil, nu o putea transporta legal în avion. „Cred că au umblat în bagaje când au văzut butelia, zic și eu. Atunci probabil au luat și banii pentru că altceva nu îmi lipsește. Acum nu exclud posibilitatea ca să fi fost probleme și la noi la aeroport, la Otopeni. Să fi umblat ai noștri în bagaje, dacă tot le-au văzut desfăcute, mai ales că mi-au ajuns acasă după trei zile. Eu am depus plângere și sper să îmi recuperez daunele”, a spus bărbatul. Marica a contactat deja o avocată din Târgu Jiu care a depus plângere la București împotriva aeroportului și a companiei cu care gorjeanul a zburat de pe aeroportul Ben Gurion până la Otopeni. „Există martori care confirmă că banii au fost puși în bagaj, avem dovezi pentru legalitatea obținerii lor în Israel în baza unui contract de muncă derulat prin Ministerul Muncii, precum și bonul de la casa de schimb valutar pentru că acolo nu era plătit în euro, ci în moneda națională. E foarte posibil ca furtul să se fi produs la noi pe aeroport și de aceea am dat în judecată și compania de zbor și aeroportul, pentru a clarifica lucrurile în instanță” spune avocata Florinela Popescu, reprezentanții de la Otopeni menționând însă că ei nu au nicio treabă în astfel de incidente, firme private ocupându-se de manipularea bagajelor.

Vizualizări: 2,258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: