Doliu la Rovinari! Gorjeanul mort la Nisa va fi adus în Gorj!

Moartea la Nisa a lui Cristian Coman a adus doliul în orașul natal al gorjeanului care și-a pierdut viața în urma atentatului de la Nisa de acum o săptămână. Primarul Robert Filip a anunțat că, împreună cu consilierii locali, va stabili ca ziua în care bărbatul va fi adus acasă pentru a fi înmormântat va fi declarată zi de doliu în între orașul.

Mierrcuri nu era clară situația locului în care se va produce înmormântarea, Cristian fiind căsătorit cu o timișoreancă, rănită și ea grav în urma atentatului și aflată în stare de comă la un spital din Franța.

Înmormântat lângă un militar mort în Afganistan

Primarul spune însă că rudele gorjeanului și-au manifestat în mod expres dorința ca el să fie adus la Rovinari și înmormântat aici, Filip spunând că, cel mai probabil, cimitirul în care își va dormi somnul de veci Cristian este cel în care a fost îngropat cu onoruri militare și Constantin Laurențiu Lixandru, militarul mort pe frontul de luptă în Afganistan în 2015. „O să avem o perioadă de doliu la Rovinari pentru că tristețea este mare printre toți cei din oraș. Vom încerca să ajutăm familia pe orice cale pentru că e o situație deosebită. Victima, cât a stat în Rovinari, a lucrat la vulcanizare la EM Rovinari, iar tatăl său a lucrat tot la Complexul Energetic Oltenia. De aceea le-am cerut celor de la CEO să ajute și ei într-o asemenea situație pentru că mi se pare de bun simț să încerci să ajuți în asemenea momente. Mama victimei este bolnavă și ea de cancer și e la Cluj la spital, de aceea spun că e o situație cu totul deosebită. Noi nu putem să rămânem indiferenți la aceste probleme și de aceea încercăm să fim alături de familie. Vrem să facem mai mult decât niște vorbe. O să analizăm în Consiliul Local și o să-i ajutăm cu tot ceea ce putem”, a menționat Robert Filip.

Cristian Coman va fi repatriat curând cu sprijinul Consulatului din Franța și va fi înmormântat la Rovinari. ”Marți am avut o discuție cu sora victimei, am avut o discuție și cu domnul consul din Franța în ceea ce privește procedura ca să putem să-l aducem acasă. O să încercăm, dacă ne permite legea, să acordăm și un ajutor familiei dacă nu pe altă cale, să ajutăm familia pentru că este o situație delicată ținând cont că și mama victimei suferă de o boală cruntă. De tot ce înseamnă repatriere se ocupă statul francez”, a mai spus Robert Filip, primarul din Rovinari.

ATENTAT

Cristian Coman avea 34 de ani și venise în vacanță cu familia de ziua Franței. El, soția și băiatul lor de 8 ani asistau la focurile de artificii, când un camion condus de un tunisian a intrat în mulțime și a omorât 84 de oameni. Copilul lui Cristian Coman și soția lui au supraviețuit și sunt internați în două spitale din Nisa, în stare gravă.

Vizualizări: 8,254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: