A murit de tânăr, strivit de un copac

Sfârșit cumplit pentru un gorjean de 30 de ani, care a murit ieri la prânz, după ce a fost lovit de un copac pe care îl tăiase în pădure. Colegii cu care plecase de acasă pentru a face rost legal de lemne pentru iarnă l-au pus repede într-o mașină pentru a-l aduce la spital, însă eforturile lor au fost zadarnice.

Incidentul s-a petrecut într-o pădure de lângă Pojogeni, lângă Târgu Cărbunești, asta deși cel decedat, Marian Radu Isac, era de loc din Peștișani, satul Boroșteni. Bărbatul plecase la zeci de kilometri distanță pentru că acolo obținuse aprobare să taie lemnele, după cum spun apropiații săi, cei care l-au și scos din pădure și au pornit cu el spre Târgu Jiu, pentru a se întâlni cu ambulanța pe drum.

„Noi am încercat să-l ajutăm, să-i facem aer, dar degeaba, nu i-a fost de nici un folos. Am venit cu el spre salvare, dar n-a mai trăit”, a spus unul dintre colegi. Oamenii l-au chemat pe pădurarul din sat și l-au pus în mașina acestuia, o Dacia Logan, însă pe drumul spre Târgu Jiu cel rănit grav și-a dat duhul. „L-au adus băieții din pădure, iar eu l-am preluat din sat. Îl aveau în altă mașină și l-au pus într-a mea, ca să merg mai repede. Atunci, în acele momente, mai trăia, mai respira, deși nu mai era conștient”, a spus Matei Rotariu. Cel rănit nu a mai fost preluat însă de echipajul medical pentru că deja era mort în momentul în care Ambulanța s-a întâlnit pe traseu, la Drăgoieni, cu mașina care îl transporta pe acesta spre Târgu Jiu. „Era decedat, nu mai avea nici un fel de semne vitale, își pierduse viața, din păcate. Noi am făcut o monitorizare și am certificat decesul”, a spus medicul Maria Boncea, de la Ambulanța Gorj.

Trupul neînsuflețit a fost preluat și transportat la Serviciul de Medicină Legală, asta după ce a stat timp de câteva minute bune în autoturismul cu care fusese adus spre Târgu Jiu, timp în care curioșii care doreau să afle „ce s-a întâmplat” se oripilau de cele văzute. Polițiștii au deschis și ei o anchetă și așteaptă concluziile legiștilor, ei urmând să stabilească și dacă lemnele erau tăiate legal și dacă Ocolul Silvic are vreo implicare în această poveste. Cel decedat nu era căsătorit și nu avea copii. Din contră, viața sa a fost plină de necazuri, fiind adoptat în copilărie de niște părinți care l-au crescut cum au putut, dar care, între timp, au decedat și ei. Acum vecinii și prietenii se vor ocupa să-l conducă pe acesta pe ultimul drum și să îi asigure o înmormântare creștinească.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: