Creţu şi fiul spun că acuzaţiile procurorilor sunt mincinoase

Omul de afaceri Nicolaie Creţu, trimis în judecată pentru că ar fi aranjat examenul de bacalaureat al băieţilor lui, a declarat la Digi 24 că procurorii nu spun adevărul atunci când afirmă că ar fi luat acasă lucrările de la bac ale fiilor lui pentru a le reface. Şi băiatul lui, Claudiu Creţu, spune că nu ar fi făcut aşa ceva nici dacă ar fi fost plătit.

Procurorii au trimis în judecată pe omul de afaceri Nicolaie Creţu, directorul adjunct al Liceului Energetic nr.1 din Târgu Jiu, Vasile Udroiu, dar şi cei doi directori de la Liceul din Bustuchin, Claudiu Perescu şi Elena Popescu, ultimii doi fiind acuzaţi că au primit bani sub formă de protocol pentru a-i lăsa pe elevi să copieze.

În cazul de la Târgu Jiu acuzaţiile sunt mai grave. Fiii lui Creţu şi-ar fi refăcut lucrările acasă. „Au fost scoase lucrările în afara centrului de examen, refăcute și reintroduse anumite file, fiind falsificate semnăturile profesorilor supraveghetori”, a declarat Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Unul dintre cei doi fraţi, Claudiu Creţu, neagă însă acuzaţia. „Este o minciună asta cu schimbatul lucrărilor, pentru că nu aș fi făcut asta nici dacă m-ar fi plătit cineva”, spune el. Tatăl celor doi elevi favorizaţi la bac spune că afirmaţiile procurorilor sunt false. „Evident că nu e adevărat”, a spus Nicolaie Crețu pentru postul de televiziune.

Notele obţinute de gemenii Creţu la bac au fost unele foarte bune. Claudiu Creţu a promovat examenul cu media 9.35, iar Dănuţ Creţu cu 8,78, după rezolvarea contestaţiei de la Limba română. Ambii au luat zece la matematică.

DISJUNGERE

De menţionat este faptul că nici ceilalţi profesori cercetaţi pentru frauda de la bac, Gabriel Răscol de la Liceul Sportiv şi Codruţa Bîzocu de la Colegiul Tehnic nr. 2, nu vor scăpa. Faptele de care sunt acuzaţi au fost disjunse într-un nou dosar.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: