A murit legenda rockului american

David Crosby, legenda rockului american, a murit la vârsta de 81 de ani.

 

Cauza morții sale nu a fost precizată. Soția lui Crosby, Jan Dance, cu care era casătorit de 40 de ani, a declarat că artistul a murit „după o lungă suferință”, înconjurat de familie.

Zeci de mesaje au curs pe rețelele de socializare pentru regretatul David Crosby.

În ceea ce privește cariera sa muzicală, în 1963 a format grupul rock The Byrds, cu Roger McGuinn şi Gene Clark. Trupa a fost nominalizată pentru un premiu Grammy pentru cel mai bun artist nou în 1965. Printre alte hituri, The Byrds au lansat piesa "Turn! Turn! Turn" în 1965, redevenită populară la mijlocul anilor ’90 datorită filmului "Forrest Gump". Crosby a câştigat premul Grammy pentru cel mai bun artist nou ca membru al Crosby, Stills & Nash în 1970, potrivit digi24.

Pe lângă albumele solo, Crosby a colaborat cu alţi muzicieni precum Jerry Garcia, Bill Kreutzmann şi Phil Lesh de la the Grateful Dead, Carole King şi Joni Mitchell.

În tinerețe, el a fost închis pentru 9 luni, fiind implicat în infracțiuni legate de droguri. Se știe că artistul consuma cannabis și promova utilizarea acestuia în scopuri medicale.

Vizualizări: 1,731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: