Actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” vor juca în Piazza San Marco

Actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu duc tradiția mai departe. Aceștia vor prezenta spectacolul „Teatrul Măștilor” în cadrul unui eveniment inedit: Carnavalul de la Veneția, Italia.

 

”În cadrul Carnavalului de la Veneția, care se va desfășura în perioada 4-21 februarie 2023, Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, în colaborare cu Asociația Culturala Pantakin, organizează și susțin financiar spectacolul “Teatrul Măștilor” , regia Michele Modesto Casarin, în interpretarea actorilor Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Ne-am propus sprijinirea prezenței culturale românești în instituții din străinătate, dublate de parteneriate atât din România cât și în Italia. De asemenea, dorim o prezență constantă a artiștilor români și a școlii române de teatru în cadrul programului cultural al Carnavalului de la Veneția, precum și extinderea prezenței românești în festivaluri teatrale din Italia. Participarea în cadrul Carnavalului de la Veneția a fost posibilă datorită sprijinului Asociației Culturale Pantakin și a Institutului Cultural Român”, transmite Ortansa Ghindea - Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția.

Reprezentațiile spectacolului „Teatrul Măștilor” în Veneția, Piazza San Marco, vor avea loc vineri -17 Februarie, la orele 11:30 respectiv 14:30, si sâmbătă -18 februarie, la 11:30 respectiv 16:00.

În ceea ce privește spectacolul și participarea în cadrul evenimentului de la Veneția, managerul teatrului, Iulian Marinescu, afirmă: „Este o ocazie unică pentru actorii Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" din Târgu Jiu. Vor reprezenta orașul Târgu Jiu, teatrul, dar și țara la Veneția, în cadrul unui spectaculos carnaval. De asemenea, ei au posibilitatea să contureze o oglindă teatrală și spectatorilor venețieni sau spectatorilor români din Veneția. Vor arăta o frântură din măiestria teatrală românească, o frântură din munca actorului din Târgu Jiu. Ținând cont de faptul că anul acesta Târgu Jiu este Capitala Tineretului din Romania, această deplasare este un mare plus pentru orașul nostru. Din distribuție fac parte oameni tineri, oameni tineri care vor să schimbe ceva, să se afirme și să transforme în bine. Țin să amintesc că anul acesta se împlinesc 30 de ani de când a fost înființat Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu". Astfel, fiind și un aniversar, îi rog pe toți spectatorii care au fost alaturi de noi până acum sa ne fie alături și de acum înainte. Iar pe cei care nu ne-au trecut pragul până acum, îi invit să o facă. Teatrul nostru dispune de variație artistică, putând să satisfacă necesitățile culturale ale oricărui spectator. Aș vrea să mulțumesc Primăriei Târgu Jiu, Consiliului Local dar și Consiliului Județean pentru susținerea oferită teatrului în aceasta perioadă. De asemenea, țin să mulțumesc și Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, Institutului Cultural Român, Asociației Culturale Pantakin, regizorului Michele Modesto Casarin și asistentei de regie Andreea Chirițescu, fără de care această ocazie nu ar fi apărut. Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc actorilor Adrian Șerban, Mihai Rădulea, Ana Negrescu, Mădălina Ciobanuc și Radu Tudosie pentru dăruirea pe care o oferă pe scenă spectatorilor, indiferent de ocazie”.

Vizualizări: 1,189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: