Teatrul din Târgu Jiu, invitat la Carnavalul de la Veneția

Carnavalul de la Veneția va prezenta în acest an o piesă a Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Actorii din Târgu Jiu au acceptat invitația de a participa la carnavalul care va avea loc în perioada 4 – 21 februarie.

Pe afișul Carnavalului de la Veneția se va afla spectacolul „Teatrul Măștilor”, regizat de italianul Michele Modesto Casarin, colaborator al Teatrului din Târgu Jiu, originar din Veneția, o piesă în care joacă cinci actori ai teatrului din Târgu Jiu. Spectacolul se joacă și la Târgu Jiu dar în varianta extinsă de o oră și 40 de minute, la Veneția piesa urmând să aibă doar 40 de minute pentru a se încadra în cerințele festivalului.

Din distribuție fac parte actorii: Radu Constantin Tudosie, Ana Negrescu, Adrian Șerban, Mădălina Ciobănuc și Mihai Rădulea. Măștile au fost realizate de Stefano Perocco di Meduna, scenografia îi aparține lui Florin Ularu, iar asistentă de regie este Andreea Chirițescu. „Într-o zi, într-o mică piațetă, care simbolizează toate piețele publice din lume, sosește o extraordinară, binevenită, binecuvântată trupă de comici. Compania „Nemaipomeniții”, care va pune în scenă pentru public o extraordinară călătorie în universul commediei dell’ arte. Vor fi reconstituite, astfel, istoria, virtuțile și viciile măștilor. Astfel, publicul se va cufunda în lumea fascinantă a teatrului, în acel univers care astăzi este considerat „teatrul modern”. Printre emoții, hohote de râs, glume și cântece, trupa ambulantă „Nemaipomeniții” vă așteaptă să împărtășiți împreună ceremonialul laic al teatrului!”, se arată în prezentarea spectacolului care este jucat din toamna anului trecut pe scena Teatrului din Târgu Jiu.

Pentru că spectacolul va fi prezentat la jumătatea lunii februarie în varianta scurtă, trupa care se va deplasa la Veneția a început deja să pregătească această variantă. Teatrul din Târgu Jiu poate să prezinte piesa „Nemaipomeniții” și în spații publice, în amfiteatrele unităților de învățământ sau în piețe.

Vizualizări: 1,265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: