A murit singur pe munte! Calul l-a păzit 3 zile!

Un gorjean din Stănești a murit luni pe munte, trupul său neînsuflețit rămânând acolo până miercuri, când a fost descoperit și coborât în satul Pârvulești, de unde și era. Gheorghe Fâcea a plecat singur de acasă pentru a îngriji de niște animale pe care le are pe munte, luni urmând să revină acasă. Nu a mai ajuns însă, iar în perioada în care a fost dat dispărut calul cu care plecase l-a păzit și le-a arătat celor care îl căutau pe mort locul în care se află acesta. Povestea pare una incredibilă, dar e cât se poate de reală, până și localnicii fiind uimiți de devotamentul animalului.

 
 

Fâcea împlinea 63 de ani la sfârșitul acestei luni și nu avea probleme de sănătate care să îi dea de gândit înainte de a pleca singur pe munte. Luni și-a sunat soția pentru ultima dată, după care cei doi nu au mai vorbit. „Nu a putut să vină pe drumul pe care venea el de obicei spre sat pentru că a fost furtună și a doborât niște fagi pe acolo. Nu avea cum să treacă și atunci a trebuit să facă un ocol mai mare. Mi-a spus că o să vină și l-am așteptat. Nu mi-a mai răspuns însă la telefon, deși suna, deci avea semnal. Am crezut mereu că nu e prea departe de sat pentru că avea semnal pe telefon. Marți de dimineață am plecat și un vecin să îl căutăm și am găsit calul singur. Ne-am dat seama că e o problemă și atunci am cerut ajutor”, spune Angela Drăghici, partenera de viață a lui Gheorghe Fâcea.

Găsit de salvamontişti

Echipe de salvamontiști, dar și zeci de localnici s-au mobilizat marți pentru a-l căuta pe bărbat, lăsarea serii obligându-i pe aceștia să se retragă de pe munte, căutările fiind reluate miercuri dimineața. Una dintre echipele de căutare s-a întâlnit cu Murgu, calul care își aștepta stăpânul. Animalul i-a dus pe localnici în zona în care se afla bărbatul mort, spre uimirea lor Gheorghe Fâcea fiind găsit fără suflare. „Calul era în apropiere de el acolo. Pe el l-am găsit pe un drum, cu telefonul lângă el, descărcat, nu mai avea baterie. Era întins pe jos, cum a căzut când i s-a făcut rău probabil. Calul s-a dus să bea apă până la un părău și s-a întors. El a fost reperul pentru noi pentru că ne-a ajutam să îl găsim mai repede” a spus Nicușor Fâcea unul dintre căutătorii din sat. Un alt localnic, Gheorghe Popescu, a rămas și el uimit de întâmplarea cu calul. „Niște băieți care au fost la căutări au găsit calul și au vrut să îl ia de acolo, dar calul nu voia să meargă. Cea mai bună soluție ca să-l găsească a fost să scotocească prin zonă. S-au învârtit pe acolo și l-au găsit că au zis că dacă e calul acolo trebuie și stăpânul să fie prin apropiere și așa a fost”, povestește bărbatul.

Salvamontiștii au fost cei care au ajutat și la coborârea trupului neînsuflețit, după aproape trei zile de stat în pădure neexistând urme că vreun animal l-ar fi atacat pe bărbatul decedat. Fratele mortului, Vasile Fâcea, era de părere că, cel mai probabil, moartea a fost generată de un infarct, deși Gheorghe nu avusese până acum probleme de sănătate. Un răspuns pe această temă este așteptat acum de la medicii legiști, polițiștii făcând și ei cercetări pentru a clarifica toate împrejurările în care s-a produs decesul.

Galerie foto


Vizualizări: 10,644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: