Gorjeni nevoiți să stea cu mortu-n mașină la Vama Nădlac

Sfârșit de săptămână deosebit de greu și de trist pentru o familie de gorjeni care reveneau acasă după un drum în Germania. Vasile Cârstoc a plecat la alte rude de-ale sale aflate în Germania pentru a-l aduce acasă la Crasna pe un frate al său bolnav de cancer în fază terminală.

Spre nenorocul acestuia, bărbatul bolnav a decedat în timpul deplasării, cu puțin înainte de a trece frontiera cu Ungaria și a intra în țară. Vameșii români au cerut acte peste acte, le-au cerut gorjenilor să se întoarcă în Ungaria cu mortul și să vină de acolo cu o dovadă conform căreia acesta nu ar fi fost victima vreunei infracțiuni, în tot acest timp, pe caniculă, oamenii stând cu mortul în mașină, sub ochii celor care treceau prin vamă.

În cele din urmă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, autoritățile române le-au permis gorjenilor să treacă frontiera, dar asta nu a însemnat că s-a încheiat și calvarul. „La ora 12 noaptea au venit autorităţile sanitare şi au ridicat cadavrul în vederea autopsiei la spitalul din Arad. Era varianta logică şi normală. Am pierdut timp şi nervi pentru o încăpăţânare idioată. Aşa se procedează cu o familie greu încercată? Se face astăzi autopsia şi în această seară o să ajungem acasă, la Crasna. Vameşii români voiau să ne întoarcem la Szeged toţi cei care ne aflam în maşină", a declarat, pentru Adevărul, fratele bărbatului decedat.

Vizualizări: 2,632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: