Decedat la Nisa, înmormântat la Rovinari!

Zi de doliu sâmbătă la Rovinari, unde sute de oameni s-au strâns pentru a-l conduce pe ultimul drum pe românul mort în atentatele de acum mai bine de două săptămâni de la Nisa. Ambasadorul Franței a fost prezent la ceremonie, dar și reprezentanți de vârf ai administrației județene și locale.

Au venit însă și persoane care nu îl știau pe Cristian Coman, dar care au dorit să fie alături de familia îndurerată, printre ei fiind Frederic Barandon, un cetățean francez căsătorit cu o gorjeancă. Tatăl acestuia este viceprimar într-un important oraș din Franța, iar vestea că singurul român mort în atentatul de la Nisa este înmormântat acasă nu l-a lăsat insensibil pe Frederic Barandon. „Nu m-a chemat nimeni aici, doar am auzit că este înmormântat un om care a murit în atentatul de la Nisa și pentru că sunt în România în vacanță am zis să vin și să transmit un omagiu familiei. Am venit ca francez pentru că la noi se întâmplă ceva foarte grav și de fapt, nu doar la noi, ci în toată Europa. Îmi pare rău de tot ceea ce s-a întâmplat în țara mea și sper ca după aceste nenorociri lumea să fie mai bună”, a spus cetățeanul francez.

Pe 7 august era ziua lui

Toți cei care l-au cunoscut pe Cristian au vorbit despre el la modul superlativ, nimeni neavând să îi reproșeze ceva acestuia sau familiei sale. „Suntem aici toți cei din blocul vecin cu cel în care a stat el. Un băiat deosebit de respectuos și muncitor. A plecat dincolo tocmai pentru că era muncitor, sperând că își face și el un viitor. Ar fi fost și păcat să nu îl conducem pe ultimul drum. Nu avem cuvinte ca să ne exprimăm durerea pe care o simțim”, a spus una dintre rovinărencele prezente la înmormântare. La sfârșitul acestei săptămâni Cristian ar fi împlinit 35 de ani. Pe 7 august ar fi trebuit să se distreze alături de cei dragi, dar niciodată acest lucru nu se va mai întâmpla. Pe crucea de la mormântul său rudele au scris că acesta a murit în atentatul de la Nisa tocmai pentru ca nenorocirea respectivă să nu fie uitată. „Pentru toți cei care l-am cunoscut mai mult sau mai puțin, pentru toată comunitatea noastră, este o zi tristă. Asta nu alină sub nicio formă durerea familiei lui Cristian Coman. Pentru mine un om care și-a apărat familia, sub o formă sau alta, e un erou. Păcat însă că a trebuit să se întâmple așa ceva” a menționat primarul Robert Filip.

Galerie foto




Vizualizări: 461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: