A murit un cunoscut scriitor gorjean

Cenaclul “Columna” Târgu Jiu anunță că marți dimineața, 30 noiembrie 2021, s-a stins din viață, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, col. (rtr.) Ion C. Gociu, născut la 10 mai 1934 în localitatea Ciuperceni, județul Gorj.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 4 decembrie, la Cimitirul Municipal din Târgu-Jiu, cu onoruri militare.

Ion Gociu a fost membru al Societății Scriitorilor Militari – Bucuresti, al Ligii Scriitorilor – Cluj, al Societății de gestiune a drepturilor de autor OperaScrisa.ro, al Asociatiei Cercetatorilor si autorilor de Carte Documentar ”Alex. Doru Serban” si al Cenaclului Columna – Gorj.

A debutat cu  cu volumul ”Din Văianu la Torornto”, carte lansată în 7 iulie 2010, la Târgu-Jiu, şi în satul natal, Ciuperceni: Miracolul de la Ciuperceni, 14 sept. 2010.

“Cireșe amare” a fost lansată în 4 august 2011, în avanpremieră la Atelierul Naţional de poezie Serile la Brădiceni, 7-8 septembrie 2011.

“Maia”, in doua volume, a fost publicată de Editura Societatea Scriitorilor Militari, in 2012.

Criticii l-au descris drept “un autor de concepţie clasică, foarte interesant, atent nu numai la conţinutul inedit al evocării, dar şi la construcţia textului narativ în ansamblu, registrul diegezei „dorice” întreţesându-se cu subiectivismul consemnărilor jurnaliere, în binecunoscuta convenţie a genului”.

Vizualizări: 3,935

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: