A omorât o preoteasă și a primit o pedeapsă care i-a revoltat pe oameni

Magistrații vâlceni de la Judecătoria Bălcești au reușit să pronunțe o sentință în dosarul în care un tânăr de etnie romă, minor, a accidentat mortal în octombrie anul trecut soția unui preot din Grădiștea, condamnarea primită acum de acesta fiind de internare pentru un an de zile într-un centru de reeducare. Mai mult, individul era în arest preventiv, judecătorii dispunând acum punerea lui imediată în libertate, la momentul producerii accidentului el fugind de la locul faptei. Băuse într-o cârciumă și s-a urcat apoi la volanul unei mașini, după câteva sute de metri lovind-o în plin pe Claudia Ștefana Popescu, de 27 de ani, femeia ducându-și atunci fetița la grădiniță. Ea a murit sub ochii fetiței sale, care nici până în prezent nu a depășit șocul, pentru rudele femeii și mai șocantă fiind pedeapsa dispusă acum de magistrați.

„Este incredibil cum s-a putut da o asemenea sentință. Ce poți să mai spui dacă asta se numește Justiție. El a băut, a făcut accidentul,a  fugit, a omorât un om, iar apoi, la instanță, a declarat că a oprit, că a luat fetița în brațe ca să o ajute, iar judecătorii probabil l-au și crezut. Toată lumea din sat știe ce s-a întâmplat atunci, dar se pare că judecătorii știu altceva. Fetița și acum e șocată, întreabă mereu când aude câte o salvare dacă e cineva rănit în vreun accident. Noi aveam o mașină lovită și întreba dacă am călcat pe cineva cu ea așa cum a pățit mama ei. Nu se poate o astfel de sentință”, a spus Amalia Nicolae, sora victimei, ca ea gândind mulți săteni din localitatea aflată la granița cu Gorjul.

Ghinionul a făcut ca pentru preotul Florin Popescu prima slujbă din parohia sa să fie cea a înmormântării soției. Acum el a contestat la instanță verdictul dat de magistrați și speră ca la Curtea de Apel Pitești judecătorii să dea o altă sentință. Până atunci Ionel Hurezanu e liber să facă ce vrea, inclusiv să posteze ca „Mafi Idolu tau” pe rețelele de socializare poze din cârciuma în care își petrece mare parte din zi.

Vizualizări: 2,229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: