A petrecut 93 de zile pe fundul Atlanticului și este cu 10 ani mai tânăr

Un experiment inedit a fost efectuat într-o capsulă pe fundul oceanului Atlantic. Ofițerul de marină în retragere Joseph Dituri a petrecut mai mult de trei luni în cei 30 de metri pătrați ai capsulei aflate în adâncurile oceanului iar când a revenit se simte mai tânăr cu 10 ani.

Ofițerul a vrut să testeze efectele mediilor presurizate asupra corpului uman și acum  susține că după această experiență inedită a întinerit 10 ani.

Dituri a petrecut mai mult de trei luni într-o capsulă de 30 de metri pătrați în adâncurile Oceanului Atlantic. Timpul petrecut sub valuri a făcut parte dintr-un studiu în care sunt arătate efectele unui mediu presurizat asupra corpului uman.

Bărbatul a doborât astfel recordul mondial pentru cel mai mult timp petrecut în adâncul mărilor, recordul anterior fiind de 73 de zile.

După ce a revenit pe uscat, Dituri a fost evaluat de medici, i-au fost măsurate semnele vitale și telomerii - secvența de ADN care se atașează la capătul cromozomilor. De obicei, telomerii se reduc pe măsură ce îmbătrânim, dar cei ai lui Dituri sunt acum cu 20% mai lungi față de luna martie, când s-a scufundat în adâncul oceanului. El are, de asemenea, de 10 ori mai multe celule stem decât la începutul experimentului.

Sunt multe efecte benefice ale hibernării în adâncul oceanului. Bărbatul spune că se bucură de un somn mai bun și de un indice al colesterolului mai mic. Per total, starea sa de sănătate s-a îmbunătățit în urma acestui experiment. Cercetările i-au permis bărbatului să vadă cum răspunde corpul uman la medii presurizate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Celulele sale stem, care sunt deja prezentate ca o modalitate de a întârzia îmbătrânirea, s-au înmulțit de 10 ori după acest experiment.

Capsula sa a fost similară cu cea folosită de astronauții care călătoresc spre Marte.

Vizualizări: 2,639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: