Ultima zi la Stâna Ștefanu. Celebrul popas de pe Transalpina a fost închis

Stâna Ștefanu, devenită cel mai vestit popas de pe Transalpina, și-a închis porțile de duminică. Ciobanii au anunțat că stâna va fi redeschisă anul viitor. În această vară, stâna a atins un nou record de turiști care i-au trecut pragul. A avut cei mai mulți oaspeți de până acum, fiind vizitată de mai multe celebrități, printre care Simona Halep.

Proprietara stânei, Mărioara Babu, a fost cea care a anunțat turiștii că stâna s-a închis. „Ca în fiecare an, vine ziua sa ne despărțim. Ne despărțim de stână, de munte, de ceaunul cu mămăligă, de bulz, de clătite, de tocan si de echipa minunata care de la 1 iunie a fost în fiecare zi alături de mine și am încercat să vă putem mulțumi. Vă mulțumim din tot sufletul pentru dragostea voastră pentru munte și pentru Stâna Ștefanu”, a fost mesajul băciței Mărioara Babu.

Sute de turiști au poposit și în acest weekend la stână, atrași de tocanul pe care băcița Mărioara a reușit să-l introducă pe lista preparatelor montane. În acest an, stâna a atras mii de turiști din toate colțurile țării, dar și din străinătate, cu bunătățile de oaie gătite în fața oaspeților. Printre cei care au trecut pragul stânei a fost și Simona Halep, alături de fostul ei antrenor, Darren Cahill.

Transalpina încă este deschisă. Cea mai înaltă șosea din România va fi închisă de îndată ce vor începe ninsorile serioase în zona montană. 

Galerie foto



Vizualizări: 3,450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: