A pierdut alegerile, dar trăieşte tot din banii primăriei. Cum a reuşit!

Fostul primar din comuna gorjeană Stăneşti, Vasile Pîrvulescu, nu a rămas pe drumuri după ce a pierdut alegerile. Ba chiar este plătit tot din banii primăriei. Pîrvulescu a devenit, alături de un cumnat al său, angajat al unei firme cu care a încheiat înainte de terminarea mandatului un contract de prestări servicii turistice. Astfel, primarul a devenit în iunie angajatul firmei cu care semnase ca primar un contract, faptă ce intră sub incidenţa conflictului de interese.

Situaţie incredibilă la Stăneşti. Fostul primar al localităţii, Vasile Pîrvulescu, a devenit responsabil cu serviciile turistice din zonă după ce a devenit salariatul unei firme pe care tot el a contractat-o pe vremea când era primar. Acum, actualul primar Ștefan Blideanu vrea să lămurească acest contract. ”Când am luat primar, era deja construit centrul, aşteptam să vedem ce posturi putem angaja. M-am trezit că deja sunt două posturi ocupate acolo, unul de fostul primar şi unul de cumnatul acestuia. M-am interesat cine i-a angajat. E o firmă din Sinaia, SC Alexie SRL, primăria a făcut contract cu ei în luna aprilie, semnat de Pîrvulescu Vasile, și acum firma a angajat începând cu 27 iunie pe cei doi”, a spus Ștefan Blideanu, primarul Stănești.

Vrea să rezilieze
Autorităţile locale spun că au chemat de mai multe ori firma din Sinaia la discuţii, să vadă ce servicii prestează, însă aceştia refuză. ”Am încercat să contactez firma, i-am chemat să stăm de vorbă. Problema care este, primarul e primarul, a mai făcut şcoală, însă cumnatul dânsului a lucrat pe la CFR, o fi făcut vreo calificare în domeniu, dar dânsul nu e de agent de turism şi noi am fi vrut să angajăm ceva tineret. Eu am spus că vreau să discutăm cu firma respectivă, deocamdată nu reziliem nimic, dar dacă tot resping invitaţia mea, o să încerc să fac o reziliere de contract”, a spus Ștefan Blideanu, primarul din Stănești.

Fără apă curentă
Potrivit primarului, centrul de turism ridicat cu aproape 900.000 de lei nu este dotat nici cu apă curentă și nici cu energie electrică. Vorbele primarului sunt contrazise însă de unul din salariaţii centrului, Dumitru Dolofan, care a recunoscut că Vasile Pîrvulescu este colegul lui de serviciu. ”Centrul s-a deschis cu 1 iulie, da domnul Pîrvulescu lucrează aici. Energie electrică avem, nu avem apă curentă, pentru că au fost probleme cu traversarea din conducta principală”, a spus Dumitru Dolofan, reprezentat centru turism.

Vizualizări: 4,268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: