A plătit un tractor şi s-a ales cu o ţeapă!

Vreo 3000 de euro l-a costat naivitatea pe un gorjean care a dat banii unui necunoscut în schimbul promisiunii că îi va face rost de un tractor ieftin și bun. Păgubitul a constatat acum că a rămas și fără bani și nici nu are vreo șansă îi recupereze prea curând, ieri el plecând la muncă în străinătate, zilele acestea fiind acasă la Târgu Jiu doar pentru că a avut concediu.

Marius Constantin Tudorescu lucrează ca bucătar la un restaurant spaniol, iar soția sa este chelner la localul respectiv. Cei doi au reușit să facă unele economii, iar luna acasă au venit bucuroși acasă pentru a petrece cu cei dragi câteva zile. Și-au dat seama că în gospodăria de la marginea Târgu Jiului ar fi nevoie de un tractor, mai ales că încep muncile de primăvară, și, ca urmare, Marius a întrebat un prieten dacă știe cum poate cumpăra un astfel de utilaj. Așa a ajuns să îl întâlnească pe un necunoscut cu care s-a și dus la o bancă pentru a depune banii într-un cont.

Gorjeanul de 36 de ani s-a pus apoi pe așteptat, convins fiind că peste câteva zile va primi vești bune, numai că acum a ajuns să își termine concediul și nu mai știe nimic nici despre tractor, nici despre cei 3000 de euro. „Când am venit acasă am căutat pe cineva care să mă ajute să cumpăr un tractor și așa am ajuns la băiatul ăsta, care a mers cu mine la bancă, aici, în centrul Târgu Jiului. A pus banii într-un cont, se și vede pe camerele de supraveghere că am fost cu el, după care am așteptat să mă sune. După câteva zile mi-a spus că a greșit o literă la cont și că durează până banca face corectura. Altă dată mi-a spus că un hacker ar fi intrat în contul firmei pentru care a depus banii, ba că s-a închis contul acela și nu îi mai poate recupera, iar în cele din urmă, acum, mi-a spus clar că am luat țeapă. Mie mi se termină concediul și chiar cred că e țeapă. Astea sunt cuvintele lui și vi le repet, am luat țeapă, așa mi-a spus”, declară păgubitul.

 E deja în Spania

Marius a trebuit să plece ieri în Spania și lucrul acesta pare să îl fi știut și cel căruia i-a dat banii. A plecat de acasă și fără bani și fără tractorul mult visat, el apucând să lase totuși o plângere la Poliție, în speranța că o eventuală anchetă va clarifica lucrurile și îl va ajuta să recupereze cei 3000 de euro. „Banii ăștia sunt bani munciți de mine în Spania, nu sunt luați de nu știu unde. Cel căruia i-am dat banii m-a tot mințit, m-a tot făcut să aștept, să treacă timpul, iar eu acum plec în Spania. O dată pe an vin acasă, la Târgu Jiu, pentru că așa am posibilitatea. Concediul meu e de o lună și atunci vin acasă. Acum plec și nu există nici banii, nici tractorul”, spune omul supărat.

IPJ Gorj a confirmat prin purtătorul de cuvânt, Lucian Stroe, că există o plângere înregistrată din partea păgubitului și că a fost deschisă o anchetă. Marius Constantin Tudoroniu mai vine acasă doar în februarie anul viitor, cel mai devreme, până atunci, teoretic, polițiștii având suficient timp să dea de urma celui care l-a lăsat și fără bani și fără tractor.

Vizualizări: 3,237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: