Telefonul medicului Pătrăşcoiu, furat de un adolescent

Surpriză mare în noaptea de marţi spre miercuri pentru şeful Secției Ginecologie din Spitalul Județean, Dumitru Pătrășcoiu, care a plecat din biroul său fără să încuie ușa, convins fiind că la acea oră târzie din noapte nu are musafiri nepoftiți.

 În condițiile în care unitatea medicală este păzită de niște agenți ai unei firme private și care nu ratează nici un ziarist care trece prin spital sau vreo rudă a unui pacient, hoțul care i-a luat telefonul lui Pătrășcoiu a putut să se plimbe nestingherit pe holurile secției. Eduard Căldăraru a plecat repede din spital după ce și-a luat „prada”, convins fiind că nu va fi prins, însă nu a apucat să se bucure prea mult de telefonul medicului. O asistentă medicală a sunat repede la 112 și a raportat furtul, hoțul fiind prins în apropierea spitalului de o patrulă care se afla în zonă.

„La data de 02 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizaţi prin apelul 112 de o femeie, de 61 de ani, din oraşul Bumbeşti Jiu, asistentă medicală în cadrul unui spital din Târgu Jiu, cu privire la faptul că o persoană necunoscută, profitând de neatenţia medicului de gardă, de 65 de ani, a pătruns în cabinetul acestuia de unde a sustras un telefon mobil. Patrulele de siguranţă publică aflate în apropierea unităţii medicale au procedat la efectuarea unor verificări, ocazie cu care au identificat un minor, de 16 ani, din comuna Scoarţa, care avea asupra lui un telefon mobil”, a informat ieri IPJ Gorj.

Eduard Căldăraru este un adolescent care în trecut a mai fost implicat în astfel de furturi la spitalul din Târgu Cărbunești, el neavând atunci vârsta pentru a fi tras la răspundere din punct de vedere penal. În plus, a mai fugit și de acasă, o perioadă fiind în grija Direcției pentru Protecția Copilului Gorj. Mama sa, Princesa, a reușit însă anul trecut să obțină prin instanță o decizie în baza căreia să își ia copilul acasă, cu promisiunea că va avea grijă de el. Până atunci, pe perioada cât avusese băiatul dat în grija statului, femeia, împreună cu soțul său, fusese obligată de instanță să plătească un sfert din salariul minim pe economie pentru întreținerea minorului.

Vizualizări: 1,417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: