A plecat de la primărie ca să revină! Ce planuri are primarul demisionar din Teleşti

La numai o zi de la anunţarea demisiei, Romulus Bîldea, primarul din Teleşti, spune că îşi pregăteşte candidatura din 2020. Bîldea a fost primar la Teleşti 17 ani. Se desparte cu greu de primărie, însă are încredere că cetăţenii îi vor fi alături şi peste trei ani.

Romulus Bîldea a declarat că a ales să demisioneze aşa de repede pentru a avea suficient timp să pregătească viitoarea candidatură din 2020. Întrebat dacă se gândeşte să plece din PSD, primarul social-democrat a spus că a demisionat din funcţie şi nu din partid şi că va reveni în 2020 să continue ce a început în comună. „De ce trebuia să mă agăţ de o hârtie ca să mai stau nu ştiu cât timp pe scaun. Puteam să mai stau o lună, două luni, n-avea rost! Localnicilor le transmit că mă voi întoarce şi voi continua ceea ce am început şi am făcut de 17 ani de când sunt în primărie. Mă voi întoarce la alegerile următoare, voi candida în anul 2020 din nou. Este o decizie pe care am respectat-o în minutul următor, nu o discut, nu contest doar mă supun deciziei Înaltei Curţi”, a declarat Romulus Bîldea, primarul comunei Teleşti.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului au început deja demersurile pentru a fi organizate alegeri anticipate la Teleşti. Sunt însă slabe şanse să mai fie organizate alegeri în perioada următoare. „Noi, în cursul zilei de joi, am procedat la transmiterea către Ministerul de Interne şi către Autoritatea Electorală Permanentă a acestei stări de fapt în vederea organizării de alegeri parţiale. Atributul de organizare a alegerilor parţiale revine Guvernului care va stabili şi data şi condiţiile în care acestea vor avea loc”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Legalităţi Acte din cadrul Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 2,587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: