Poliţist de 34 de ani spânzurat imediat după ziua de naştere!

Gest de neînțeles al unui tânăr polițist din Târgu Jiu, care sâmbătă a ales să își pună capăt zilelor fără să spună cuiva vreo vorbă sau să discute cu cineva despre eventualele probleme pe care le-ar fi putut avea. Fostul om al legii a ales o pădure din zona Bârsești pentru a-și încheia socotelile cu viața, decizia fiind luată la un an după divorțul de soția sa, divorț peste care nu a putut trece așa de ușor. Culmea este că înainte cu două zile acesta își serbase ziua de naștere, își luase bilete de concediu și nu părea să aibă vreo cumpănă atât de mare în viața sa.

Toți cei care l-au cunoscut pe Alin Cătălin Scurtu nu au decât cuvinte de laudă despre el. Rudele spun că era cel mai cuminte membru al familiei și că nu făcuse niciodată vreo greșeală majoră. Pe 13 mai a împlinit 34 de ani și se bucura de viață mai mult ca oricând, după cum spun cei care l-au cunoscut. „Și-a făcut ziua, ne-am distrat, nu a fost nicio problemă. Am fost eu cu el a doua zi să ne luăm bilete ca să mergem la Olănești, a umblat cu mine toată ziua, pentru ca să aflu acum că a făcut gestul ăsta. E de necrezut. Nu mi-a spus nimic, nimic despre nicio problemă. Avusese acum un an divorțul de soție, cred că nu a putut trece peste lucrul acesta, dar nu știu de ce o fi făcut un asemenea gest”, a spus Daniel Merfu, un unchi al lui Cătălin Scurtu.

Găsit în pădure

Înainte de a pleca de acasă pentru ultima dată, agentul din cadrul IPJ Gorj, a scris un bilet de adio prin care încerca să le explice celor dragi că „soluția” aleasă de el era cea mai bună pentru problemele sale, probleme despre care însă nu vorbește. A plecat de la apartamentul situat lângă Piața Centrală cu un autoturism pe care l-a parcat apoi pe drumul ce duce spre depozitul de gunoi al orașului, mașina fiind lăsată la vedere și la oarecare distanță de locul unde agentul a ales să își încheie socotelile cu viața. A mers cam un kilometri și s-a dus în pădure, acolo fiind descoperit ceva mai târziu de un bărbat care era cu vitele la păscut prin zonă. „Eram cu animalele pe aici și mă duceam cu ele la adăpat. L-am văzut de la distanță, dar să știți că nu am pus mâna și nu m-am apropiat. M-am speriat și am sunat la 112. N-am văzut niciodată așa ceva și nici nu vreau să mai văd. Nici nu știam că e polițist”, a spus martorul respectiv. Mai mulți pompieri militari au fost chemați în zonă pentru a merge în pădure și a coborî din copac trupul neînsuflețit, cadavrul fiind preluat apoi de Serviciul de Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei.

Regrete pe Facebook

Contul personal pe care Cătălin Alin Scurtu îl avea pe Facebook s-a umplut în scurt timp de mesaje de condoleanțe și de regrete din partea celor care l-au cunoscut și care cu doar câteva zile înainte îi uraseră „La mulți ani” și multe bucurii lângă cei dragi. Nimeni nu a putut crede că agentul a putut recurge la un asemenea gest, însă realitatea e mult mai tristă decât postările vesele de pe contul de socializare, cont unde, cu un an în urmă, Scurtu postase următorul mesaj:„Într-o relație nu este de ajuns să iubești, mai trebuie să știi să respecți și să păstrezi persoana iubită”. Surse din anchetă spun că agentul trecuse în toamna anului trecut cu brio de un test psihologic și nu părea să aibă vreo problemă atât de gravă, care să le dea de gândit superiorilor. În urmă cu câțiva ani un alt polițist gorjean a folosit pistolul din dotare pentru a-și pune capăt zilelor, însă acesta a scăpat atunci cu viață.

Vizualizări: 1,794

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: