A refuzat să facă pușcărie în țară

Un tânăr din Gorj, condamnat în Italia, pentru tăinuire, a refuzat să-și ispășească pedeapsa într-o pușcărie din țară. Gorjeanul a cerut să fie transferat în peninsulă, unde condițiile de detenție sunt mult mai bune.

Asta în condițiile în care mulți infractori români, arestați și condamnați în străinătate, cer să-și execute pedeapsa acasă, în penitenciare supraaglomerate, tocmai pentru că există legi în baza cărora pot fi eliberați mai devreme.

E.C. nu a avut însă noroc. Autoritățile române au recunoscut hotărârea Curții de Apel din Bari, prin care gorjeanul a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare, și au dispus executarea restului de pedeapsă într-o pușcărie din țară.

„Deduce din pedeapsă perioada executată în statul de condamnare de 101 zile închisoare şi durata reţinerii în procedura de executare a mandatului european de arestare de la 19.03.2020. Dispune emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe”, a decis, pe 5 mai, Curtea de Apel Craiova.

Tânărul din comuna Bîlteni a fost condamnat încă din 2017, pentru tăinuire. El a fost prins cu aproape o tonă de cabluri din cupru, materiale despre care știa că provin din furturi.

Vizualizări: 2,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: