A refuzat să restituie salariul primit din greșeală

Un angajat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj s-a ales cu dosar penal și vizite dese prin sălile de judecată, după ce a refuzat să restituie banii primiți în plus, din greșeală, la salariu.
Zilele trecute, ambulanțierul a fost condamnat la 3.000 de lei amendă penală, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru „însușirea bunului ajuns din eroare la făptuitor”.

De fapt, în luna decembrie 2020, o salariată de la Resurse Umane a SAJ Gorj a virat, din eroare, în conturile a şapte angajaţi ai unităţii alte sume decât cele menţionate pe statele de salarii aferente lunii noiembrie.

Inclusiv inculpatului, angajat în funcţia de ambulanţier din anul 1997, i-a fost virată în mod necuvenit suma de 2.000 de lei.

„Din statul de plată aferent lunii noiembrie 2020 rezultă că inculpatul avea de încasat suma de 5.814 lei, însă, din eroare, i-a fost virată suplimentar suma de 2.000 lei, aspect confirmat de extrasul de cont bancar emis la data de 15.12.2020”, potrivit rechizitorului.

Bărbatului i s-a adus la cunoştinţă faptul că s-a produs o eroare la compartimentul RUNOS privind plăţile drepturilor salariale, însă acesta a refuzat să restituie suma în cauză către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Ambulanțierul a fost trimis în judecată. „În baza art. (...) stabileşte pedeapsa de 3.000 lei amendă, corespunzătoare a 100 zile-amendă, suma corespunzătoare unei zile-amendă fiind de 30 lei, în sarcina inculpatului Popa Cristinel. În baza (...) amână aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. (...) Admite acţiunea civilă şi îl obligă pe inculpat să achite părţii civile Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj suma de 2000 de lei cu titlu de daune materiale”, a decis vineri Judecătoria Târgu Jiu.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 3,891

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: