Cunoscut afacerist, prins fără permis

Problemele cu legea se țin scai de un cunoscut afacerist din municipiul Târgu Jiu. Ion Budilică, patronul SC Bugda Impex SRL, cel care deține hotelul „Asia” din oraș, a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis.

„În temeiul art. 346 alin. 1 din Codul de Procedură Penală constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 639/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, judeţul Gorj, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală, privind pe inculpatul Budilică Ion, cetățean român, căsătorit, studii superioare, ocupație administrator SC Bugda Impex SRL, stagiul militar satisfăcut, fără antecedente penale, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere prevăzută de art. 335 alin 2 din Codul Penal. Dispune începerea judecății”, a decis miercuri un judecător de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Novaci.

Sentința poate fi contestată. În urmă cu zece ani, patronul SC Bugda SRL a fost reţinut, fiind acuzat de spălare de bani și evaziune fiscală de 5,7 miliarde lei vechi, dar cu toate acestea, procurorii au decis să nu-l trimită în judecată.

În vara lui 2019, Budilică a fost condamnat de Judecătoria Petroșani la 1 an de închisoare cu amânare, pentru că s-a urcat băut la volan. Pedeapsa a fost înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani, cazierul gorjeanului rămânând astfel curat.

Afaceristul a avut probleme și cu hotelul de pe Bd. Ecaterina Teodoriu care funcționa fără a avea contor la apă. Ulterior, Budilică a fost amendat cu 100.000 de lei pentru efectuarea de lucrări de construcție și extindere fără autorizație.

Vizualizări: 7,475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: