Un primar din Gorj ține evidența proceselor pe agendă: Dacă știam că sunt atâtea probleme, nu mai candidam

Situație disperată la o primărie din Județul Gorj. Primarul din comuna Ionești nu mai face față numărului mare de procese, majoritatea dintre ele fiind cu fostul primar, de la care trebuie să recupereze nu mai puțin de 1.500.000 de lei. Primăria a fost nevoită să angajeze un avocat, pentru că juristul nu ar fi putut face față.

În prezent, Primăria Ionești este parte în 28 de procese cu fostul primar, pentru recuperarea mai multor sume de bani.

”Efectiv sunt blocat în procese. Am 28 de procese cu fostul primar pentru a recupera suma de 1.500.000 de lei din penalități de întârziere la lucrări, pentru că nu a plătit contractele la timp, mai avem probleme și pe la încasarea taxelor și impozitelor locale. Efectiv supraviețuim cum putem în această situație disperată. Eu sper ca vinovații să fie trași odată la răspundere și să se termine totul. Vreau să vă spun că am o agendă separată numai cu procese, obiect, termene, avocați și tot ce ține de acest domeniu. Am fost nevoit să angajez și avocat, pentru că un jurist de primărie, de la cea mai mare primărie țară, nu ar fi făcut față la câte procese avem. În plus de asta, Primăria Ionești este destul de mică”, a declarat Sorin Lambu, primarul din Ionești.

Primarul din Ionești are mari speranțe că va recupera acest bani. ”Eu cred că o să recuperez acești bani, pentru că în toamna trecută s-a și făcut o reținere de 24 de ore în aceste dosare, tocmai pentru prejudiciul creat primăriei. Am rechizitoriile de la parchet. Eu cred că suntem pe drumul cel bun, dar dacă știam câte probleme sunt la această primărie, nu aș fi candidat”, a mai spus primarul din Ionești.

Vizualizări: 8,552

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: