A renunțat la Microsoft pentru un job în minerit

Zeci de tineri au renunțat la munca peste hotare și au depus cereri de angajare la Complexul Energetic Oltenia când au aflat că producătorul de energie angajează 600 de salariați noi. Unul dintre ei a renunțat la un job bine plătit, în cadrul companiei Facebook, ca să se întoarcă în țară și să se angajeze în minerit.

Și ca el sunt mulți tineri care au vrut să-și încerce norocul la Complexul Energetic Oltenia în ciuda faptului că le vor expira contractele de muncă la finalul anului. Au preferat un salariu mai mic și s-au bucurat că acum sunt mai aproape de familie.

„Am lucrat mai mulți ani în Danemarca, în Suedia, am avut niște job-uri foarte bine plătite. Am lucrat la Microsoft, la Facebook ultima oară și am ales să vin în România pe mai puțini bani, să fiu mai aproape de familie”, a spus unul dintre noii angajați ai companiei.

Deși contractul este pe durată determinată, tânărul speră ca acesta să fie prelungit. „Sunt condiții mai dificile de muncă. Sper să mă acomodez, să îmi fac meseria și, în decembrie, sper să ne prelungească contractele, să nu fi venit degeaba aici”, a mai spus acesta.

Sunt zeci de tineri care au renunțat la munca din străinătate și au depus cereri de angajare la sediul companiei energetice din Gorj ca să lucreze în cariere. „Am lucrat pe tractor, în străinătate. Am ales să revin în România, alături de familie. Era mai greu acolo, erau multe ore lucrate. Am ales să pun familia pe primul plan. Lucram 12 ore pe zi. Acum sunt acasă”, a spus un alt salariat.

Cât privește o eventuală prelungire a contractelor de muncă, nu sunt promisiuni din partea administrației. Totul depinde și de numărul angajaților din producție care se vor pensiona până la finalul acestui an.

„În funcție de decizia Directoratului, se hotărăște în continuare. O să facem o analiză să vedem ce personal ne va pleca. O să intervină pensionările. Grupa a doua de muncă se asimilează cu condițiile speciale și o să fie plecări destul de semnificative în special ale muncitorilor calificați: excavatorist, lăcătuș mecanic sau electrician. Vor ieși la pensie și încercăm să vină cei tineri din mers, să deprindă meseriile din mers. Conducătorii locului de muncă sunt mulțumiți de ei”, a spus șeful Diviziei Miniere din cadrul CE Oltenia, Florin Gherghescu, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 5,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: