Trucuri pentru o baie foarte curată fără mare efort

Este foarte important ca procesul de curăţenie din baie să necesite cât mai puțin timp, de aceea pentru a ușura și a grăbi acest proces există câteva trucuri foarte simple, care practic nu au nevoie de utilizarea chimicalelor.

Cu o felie de lămâie, puțin bicarbonat de sodiu și alte câteva produse găsite în casă veți putea curăța orice suprafețe din camera de baie fără vreun pericol pentru sănătate.

1.Pentru a scăpa de petele galbene de pe suprafața căzii, a-i restabili strălucirea de altă dată și a înlătura bacteriile și murdăria puteți folosi un detergent de casa extraordinar. În 4 litri de apă caldă dizolvați 1/2 de pahar de oțet, 1 pahar de spirt și 1/4 de pahar de bicarbonat de sodiu. Aplicați această soluție pe suprafața căzii și așteptați 15 minute, după care clătiți cada cu apă rece.

2. Dacă în regiunea dvs. apa din rețea este dură, probabil ați observat că după un timp apa din capul de duș nu mai curge cum ar trebui. Dar asta nu înseamnă că trebuie să vă schimbați instalațiile, căci oțetul vă poate rezolva problema. Dacă în cabina dvs. capul de duș este de tip fixat, turnați oțet într-o pungă de plastic și legați-o de capul de duș astfel încât el să fie cufundat complet în oțet. După 2 ore clătiți totul cu apă caldă.

3. Oglinda poate fi curățată foarte simplu, chiar dacă nu aveți la îndemână un detergent special. E suficient să pulverizați pe suprafața ei un amestec de peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu și să o ștergeți cu un burete. În mod similar puteți folosi spumă de ras: după o astfel de procedură oglinda nu numai că va fi perfect curată, ci nici nu va mai transpira.

4. Faceți un amestec de 10 ml de apă caldă, 3 g de bicarbonat de sodiu și 2 g suc de lămâie. Aplicați amestecul pe suprafețele wc-ului, iar după 2 ore ștergeți-le cu peria pentru WC. Toate depunerile de calcar și murdărie vor dispărea îndată.

5. Să scapi de rugină e mult mai ușor decât am putea crede. Presărați puțină sare pe locurile oxidate, apoi turnați deasupra suc de lămâie. Sucul va dizolva rugina, iar sarea o va absorbi. Lăsați totul așa peste noapte, iar dimineața clătiți cu apă rece suprafețele curățate.

Vizualizări: 2,958

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: