A trecut cu halânga de vie peste drumul comunal - VIDEO

Situație mai puțin obișnuită în comuna gorjeană Crasna, acolo unde un localnic din satul Cărpiniș a trecut cu halânga de vie peste drumul sătesc. Invenția localnicului nu este una nouă, ci datează de aproximativ două decenii, numai că, acum, un consătean a făcut sesizare la primărie. Autoritățile locale sunt nevoite să dea curs celor reclamate, însă nu știu cum să rezolve situația simplă, dar și delicată în același timp.

Gorjeanul care a vrut să îmbine utilul cu plăcutul chiar pe drumul public este din satul Cărpiniș. Acesta deține două proprietăți de o parte și de alta a drumului sătesc, aproape de capul satului, și a decis să treacă halânga peste drumul asfaltat chiar anul trecut. ”Via aceea este de peste 20 de ani și este la o înălțime de patru metri. Spun asta pentru că mai trec pe drumul acela camionete și nu au probleme. Parcă e și păcat să pui omul să taie via, dacă nu încurcă pe nimeni. Noi am asfaltat anul trecut acel drum și nu au fost probleme. Are proprietate de o parte și de alta a drumului și e aproape de capătul drumului”, a precizat viceprimarul din Crasna, Gheorghe Sanda.

Un cetățean a depus acum o sesizare la primărie, iar autoritățile sunt nevoite să găsească o soluție pentru rezolvarea acestei situații. ”Acum câteva zile s-a depus la primărie o sesizare cu privire la această halângă de vie. O să întrunim comisia de urbanism și o să mergem în teren să vedem ce este de făcut. Faptul că via este de peste 3 ani nu mai putem amenda proprietarul și trebuie să dispunem măsuri. Nu știm ce, deocamdată, pentru că stâlpii de la vie nu sunt pe domeniul public, ci în curtea omului. Până acum nu au fost probleme, nu a incomodat și nu a deranjat pe nimeni. E o problemă simplă, dar în același timp foarte delicată”, a mai spus viceprimarul din Crasna.

O echipă din cadrul primăriei se va deplasa în teren pentru a stabili un plan de măsuri, deși situația este cunoscută de zeci de ani.

 

Vizualizări: 9,647

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: