A vrut să dea șpagă în sediul poliției

Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să îi ofere mită unui polițist din comuna gorjeană Turburea, chiar în sediul postului de poliție din localitate. Suma de 400 de lei a fost oferită unui agent de poliție, de un gorjean prins trecând calea ferată fără să respecte regulile.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a comunicat motivele deschiderii dosarului penal: „S-a stabilit faptul că în data de 13.07.2020, în jurul orelor 22,30, agentul de poliţie P.M. din cadrul Postului de Poliţie T. a depistat în trafic pe inculpatul S.A.A. care nu a oprit autoturismul pe care îl conducea, la trecerea de nivel cu calea ferată din localitatea Floreşti, comuna Ţînţăreni, jud. Gorj. În această împrejurare, conducătorul auto S.A.A. a oferit agentului de poliţie P.M. o sumă de bani cu titlu de mită pentru a nu dispune măsurile legale ce se impuneau, respectiv amendă contravenţională şi reţinerea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile. Agentul de poliţie P.M. a refuzat şi ulterior a formulat denunţ la organele judiciare competente. Inculpatul S.A.A. s-a deplasat a doua zi, 14.07.2020, la sediul Postului de Poliţie T., a intrat în biroul agentului de poliţie P.M. şi i-a remis acestuia suma de 400 lei, pe care o oferise şi în seara anterioară".

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Gorj, în data de 14.07.2020 au constatat infracţiunea flagrantă, fiind identificată suma de 400 lei, respectiv o bancnotă de 200 lei şi două bancnote de câte 100 lei, oferită agentului de poliţie P.M.

"Fiind audiat de procuror, inculpatul S.A.A.  a recunoscut şi regretat fapta comisă, precizând că a oferit agentului de poliţie suma de 400 lei pentru ca acesta să nu-i aplice sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere”, au comunicat anchetatorii.

Vizualizări: 3,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: