Amendă pentru un magazin în care se intra fără măști

Direcția de Sănătate Publică Gorj a sancționat o societate comercială de pe raza comunei Turcinești. Este vorba despre magazinul mixt, acolo unde o localnică se plângea de faptul că nu erau respectate normele impuse de către autorități. Femeie spunea că nu se purta mască de protecție, dar nici dezinfectant nu exista.


Astfel, în urma controale efectuate, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Cele trei puncte de lucru nu erau dotate cu substanțe dezinfectante avizate, iar personalul nu era echipat corespunzător.

”O societate din Turcinești a fost sancționată de către Direcția de Sănătate Publică Gorj cu suma de 5.000. În urma verificărilor s-a constatat faptul că cele trei puncte de lucru ale societății nu era dotate cu dezinfectant, iar echipamentul de protecție pentru lucrătorii comerciali nu era asigurat”, spune Daiana Militaru, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Totodată, două femei de 48 și 50 de ani, din localitate, au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
”Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.
Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus”, transmite IPJ Gorj.

Vizualizări: 5,354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: