A zburat cu BMW-ul pe un câmp de lângă Târgu Jiu

Accident spectaculos și totodată deosebit de grav la intrare în Municipiul Târgu-Jiu. Un tânăr de 25 de ani care conducea un bolid de mii de euro a apăsat prea tare pedala de accelerație într-o curbă și a pierdut controlul asupra volanului. După ce a părăsit partea carosabilă, s-a izbit de un autocamion, iar apoi s-a rostogolit în aer pe o distanță de aproximativ 100 de metri. Șoferul a fost scos dintre fiarele contorsionate cu ajutorul echipei de la descarcerare. Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă.

Adrian Vâlceanu se căsătorise de curând și deservea ca șofer familia clanului Călina, cercetat în urmă cu câțiva ani într-un dosar de trafic de persoane și prostituție. Ieri, tânărul de 25 de ani a fost trimis de aceștia la Târgu-Jiu să cumpere câteva materiale de construcții, însă nu a mai dus  la îndeplinire sarcina care i-a fost trasată de șefi. „Eram acasă, pentru că avem ceva lucrări de făcut și l-am trimis de la Bucureasa în Târgu-Jiu să cumpere niște materiale de construcții. Am primit un telefon că mașina mea este făcută praf pe un câmp de lângă Avicola. Am venit într-un suflet, că am crezut că este și soțul meu. A fost șoferul singur. Nu știu ce s-a întâmplat pentru că el conducea prudent”, a precizat Claudia Călina.

A zburat cu mașina de pe asfalt

Scena accidentului a fost surprinsă de camerele de luat vederi de la o societate comercială din zonă. Evenimentul a fost observat și de câțiva muncitori care au rămas uimiți când au văzut bolidul rostogolindu-se în aer și au sărit imediat să-i acorde șoferului primul ajutor. „Venea cu viteză, pentru că i-am auzit motorul și ne-am uitat. În curbă a pierdut controlul volanului, a ieșit în câmp, s-a lovit de un autocamion parcat și de acolo a fost aruncat în aer pe aproximativ 100 de metri. Am rămas șocat când l-am văzut în aer, cum săreau piese din mașină. I-a căzut și motorul la câțiva metri de mașină. Avea viteză excesivă. Am sunat la poliție și la salvare. Era conștient”, a povestit un martor.

Șoferul, prins între fiare

La fața locului a ajuns și descarcerarea pentru scoaterea șoferului prins între fiarele contorsionate. „Intervenția a fost dificilă din cauza zonei în care s-a produs evenimentul rutier și a avariilor autoturismului. Am reușit să scoatem victima și am predat-o Serviciului Județean de Ambulanță Gorj”.

Victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu cu multiple traumatisme.

Proprietarii mașinii vor despăgubiri

Când au văzut ce a mai rămas din mașina de mii de euro, proprietarii speră acum ca șoferul să-și revină și să fie despăgubiți pentru a-și achiziționa un nou bolid. „Probabil este în stare foarte gravă după cum arată mașina, dar eu vreau să fiu despăgubită. Când își revine sper să îmi dea banii pe mașină, că nu l-am pus eu să meargă cu viteză. Nici nu mai iau mașina de aici, că nu mai am ce face cu ea. Nu o mai pot repara. Este făcută pachet”, a spus Claudia Călina.

Misiune grea pentru polițiști

Polițiștii ajunși imediat la fața locului au avut o misiune grea, aceea de a cerceta cauzele, dar mai ales împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier, luând în calcul faptul că bucăți din autoturism s-au împrăștiat pe sute de metri. Din primele cercetări se pare că viteza este principala cauză. „Din primele cercetări efectuate la fața locului se pare că principala cauză de producere a accidentului a fost viteza excesivă. În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului vinovat de producerea evenimentului”, a precizat agentul Aurelian Becheru de la BPR Târgu-Jiu.

Vizualizări: 386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: