Absolvenţii de ieri, şomerii de azi

Tinerii care anul acesta au absolvit liceul şi nu doresc să urmeze o formă de învăţământ superior sunt sprijiniţi financiar de stat, primind o indemnizaţie pe o perioadă de 6 luni. Solicitanţii beneficiază de 250 lei lunar, dar trebuie să depună solicitarea de înregistrare în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

„Absolvenţii trebuie să ştie că în termen de 60 de zile de la data absolvirii, iar data absolvirii este de 25 mai, asta însemnând până pe data de 24 iulie, trebuie să se prezinte, să se înregistreze în baza noastră de date ca şomeri neindemnizaţi, urmând ca, ulterior, să poată să-şi depună cel de-al doilea dosar, care le va conferi statutul de şomer indemnizat”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Până acum, 67 de absolvenţi s-au înregistrat la AJOFM Gorj cu primul dosar care atestă statutul de şomer neindemnizat. Cei care depun în termen dosarele şi găsesc un loc de muncă în cele 6 luni beneficiază şi de o primă de inserţie de 1.500 de lei. Jumătate din sumă o pot ridica după angajare, iar diferenţa după expirarea celor 12 luni de la angajare.

Vizualizări: 495

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: