Nicio medie de 10. Două licee cu zero promovaţi la Bac!

Niciun elev din judeţul Gorj nu a reuşit să ia media 10 la examenul de Bacalaureat. O absolventă a Colegiului Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu a obţinut cea mai mare medie, respectiv 9,98. Ioana Toloargă, de la specializarea Filologie, a fost punctată cu notă maximă la Limba Română şi Sociologie, iar la Istorie a primit 9,95.

În Gorj, rata de promovabilitate, înaintea contestaţiilor, este de 60,61%, sub media pe ţară, care este de 67,7%. Media pe ţară este şi ea în scădere cu 3,7% faţă de anul trecut.

La liceele tehnologice din Stoina şi Turburea, niciun elev nu a promovat examenul de Bacalaureat. La Liceul Tehnologic din Turburea au picat toţi cei 15 elevi care au susţinut examenul, iar la Stoina toţi cei 17 candidaţi au fost respinşi.

Directorul liceului din Turburea a spus că nu se aştepta la un asemenea rezultat, chiar dacă nu este primul an în care se întâmplă aşa. „Nici nu mă gândeam că nu vor lua bacalaureatul doi sau trei copii. Am avut o clasă care a susţinut examenul. Cu patru sutimi la media generală nu a reuşit un elev. Am trei sau patru copii care nu au picat la nicio materie, dar nu le-a ieşit media generală. Am schimbat şi profesorii, am adus profesori, oricum s-a cunoscut la română şi la matematică, dar sunt copii care intră la liceu cu media 2, care nu ştiu lucrurile elementare. Am vorbit cu domnul primar să trecem numai pe clase profesionale, de meserii, pentru că elevii care învaţă carte tot la oraş se duc. Vom face meditaţii toată vara cu ei. Şi acum am făcut pregătire, trimiteam microbuzele după ei şi veneau cu trei-patru copii”, a declarat, pentru Mediafax, Gheorghe Benegui, directorul liceului din Turburea.

Contestaţiile au putut fi depuse miercuri, între orele 12:00 – 16:00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 9 iulie.

Vizualizări: 1,938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: