Clasele de profesională, la mare căutare. Ce oferă CE Oltenia!

Absolvenţii de gimnaziu s-au arătat interesaţi de clasele de învăţământ profesional dual, susţinute financiar de CE Oltenia. Spre exemplu, la Colegiul Tehnic Motru, acolo unde pentru prima dată este disponibil învăţământ profesional dual, clasa de sudori a fost deja completată.

Un număr de 30 de elevi, absolvenţi ai învăţământului gimnazial din Motru, au aplicat pentru calificarea sudor de la Colegiul Tehnic. Elevii vor beneficia pe parcursul celor 3 ani de o bursă lunară de 200 de lei. De asemenea, va fi acordată și o bursă de performanţă anuală de 300 lei pentru primii cinci elevi merituoși din fiecare clasă. Totodată, cursanţii beneficiază și de asigurare de răspundere civilă, echipament individual de protecţie pe perioadă pregătirii practice și de echipamente tehnice pentru desfășurarea activităţilor practice. Cel mai important lucru este că absolvenţii vor avea prioritate la angajare după absolvire, având astfel și oportunităţi de dezvoltare alături de compania energetică. „Învăţământul dual se finalizează cu examen de certificare a calificării profesionale, certificatul obţinut fiind recunoscut la nivelul Uniunii Europene. Este o oportunitate pe care elevii o pot valorifica cu succes”, au explicat reprezentanţii Colegiului Tehnic Motru.

CE Oltenia, în calitate de potenţial angajator și partener de practică, susţine, în perioada 2018-2021, calificarea profesională a 180 de elevi în meserii specifice activităţilor de producere a energiei electrice și extracţiei de lignit. În anul școlar 2018-2019, astfel de clase vor funcţiona la Colegiul Tehnic Mătăsari, Colegiul „Gheorghe Tătărescu” Rovinari, Liceul Energetic Târgu Jiu, Colegiul Tehnic Motru, Liceul Tehnologic Turceni. Și în judeţul Dolj vor funcţiona două clase a câte 15 elevi, la Colegiul Tehnic Energetic din Craiova.

Vizualizări: 2,124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: