Academia de Poliție, închisă din cauza mizeriei

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, a anunțat sindicatul polițiștilor Europol. Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație și Senatul Academiei de Poliție.

Conducerea Academiei de Poliţie a anunțat că începând de săptămâna viitoare şi până la vacanţa de Crăciun, studenţii vor face cursuri online.

Academia a precizat că lucrările de reabilitare sunt aproape finalizate, iar conducerea „a luat decizia desfășurării activităților didactice în mod sincron în perioada 27.11.2023 – 22.12.2023, pentru Facultatea de Poliție – PSU licență – cu frecvență, respectiv PSU Masterat profesional pentru formarea ofițerilor de poliție „Științe penale în asigurarea ordinii și siguranței publice””.

Instituția a adăugat că vrea „dinamizarea și urgentarea activităților de reabilitare și modernizare a spațiilor” pentru „optimizarea și îmbunătățirea substanțială a condițiilor” de învățământ.

Decizia vine la mai bine de 10 zile după ce 63 de tineri care au mâncat la cantina de la Academia de Poliție din București au acuzat stări de rău, cu dureri abdominale și stări de vomă, a transmis Academia Alexandru Ioan Cuza, miercuri, 15 noiembrie. Aproape 60 au ajuns la „Matei Balș”, a precizat atunci Cătălin Apostolescu, managerul Institutului, pentru Libertatea.

Redăm mai jos mesajul integral publicat de Sindicatul Europol pe Facebook:

„Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului.

După 10 zile în care am arătat condițiile insalubre, precare, periculoase, mizere, ce nu puteau fi comparate nici măcar cu cele din penitenciare, Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia de a trimite studenții acasă, cel puțin până după sărbătorile de iarnă.

Această decizie vine în contextul presiunii mediatice dar și a refuzului conducerii Academiei de a ne permite accesul zilnic, pentru a monitoriza condițiile în care studenții și angajații instituției de învățământ își desfășoară activitățile. Să nu uităm că nici până în acest moment, nu avem rezultatele probelor de laborator ca urmare a focarului de toxiinfecție alimentară.

Vă promitem că nu ne vom opri aici. Timp de un an, studenții și angajații Academiei au fost victimele unor incompetenți, împuterniciți/desemnați susținuți politic, plătiți cu salarii de “lucrări de excepție” majorate cu 50%, în timp ce firmele care au primit milioane de euro pentru modernizarea instituției au lucrat cu zilieri, în șantiere care încălcă normele legale, realizând lucrări de proastă calitate.

Faptul că timp de 10 zile, niciun oficial al Academiei nu a fost cel puțin cercetat disciplinar și nici nu li s-au încetat împuternicirile celor responsabili, demonstrează că interesele financiare sunt uriașe și nu puteau fi tolerate fără susținere de la vârful MAI.

Le mulțumim pe această cale studenților, părinților, cadrelor didactice și membrilor care ne-au sprijinit în demersul nostru de arăta ce se întâmplă în spatele porților închise din Academia de Poliție “A. I. Cuza”.”

Vizualizări: 1,270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: