Accident cu victime la Vârtopu

Trei persoane au ajuns aseară în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu după ce maşina în care se aflau a fost implicată într-un accident pe DN 67, pe raza localităţii Vârtopu.  Pentru scoaterea celor trei victime din maşina grav avariată a fost nevoie de intervenţia pompierilor. Din primele cercetări efectuate de poliţiştii ajunşi la faţa locului se pare că principala cauză care a dus la producerea evenimentului rutier a fost depăşirea neregulamentară şi viteza excesivă.

Doi bărbaţi din judeţul Hunedoara voiau să meargă la pescuit la Dunăre însă nu au mai apucat pentru că au ajuns de urgenţă la spital. În maşină se afla şi un gorjean pe care l-au luat la ocazie că trebuia să ajungă la Motru. Totul s-a întâmplat pe raza localităţii Vârtopu, unde, pentru că şoferul vinovat de producerea accidentului, se grăbea să ajungă la pescuit,  a apăsat prea mult pedala de acceleraţie. El s-a angajat într-o depăşire periculoasă fără să se asigure  iar din faţă venea un microbuz de marfă care se deplasa regulamentar. Victimele au fost transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu. Medicii de aici susţin că atât pasagerul din dreapta cât şi gorjeanul luat la ocazie este în afara oricărui pericol dar sunt rezervaţi cu privire la starea de sănătate a şoferului. „Am primit în urgenţă trei victime ale unui eveniment rutier, şoferul am înţeles că a fost încarcerat, este în stare de şoc, are fractură deschisă la cot, ruptură de bazin şi este investigat în continuare. Ceilalţi pacienţi sunt stabili hemodinamic, sunt în afara oricărui pericol, dar vor mai rămâne câteva zile internaţi în spital”, a declarat Ramona Oprea Medic la Unitatea de primiri Urgenţe din Târgu-Jiu. Autoturismul a fost distrus aproape în totalitate.

A fost nevoie de intervenţia unei echipe de descarcerare

Celălalt conducător auto implicat în accident a făcut tot posibilul pentru a evita impactul însă nu a reuşti şi a intrat în coliziune cu Dacia Break. „Eu veneam dinspre Motru şi mergeam către Târgu-Jiu când după curbă mi-a apărut brusc în faţă maşina acesta din Hunedoara, care depăşea o coloană de autovehicule. Nu am putut face altceva decât să calc frâna şi am tras dreapta cât am putut dar din păcate nu am evitata impactul şi cel cu Dacia a intrat în mine. Eu mai eram în maşină cu cine dar nu a păţit nimic, însă cei din Dacie s-au lovit”, a povestit şoferul implicat în accident.

Ceilalţi participanţi la trafic, care au văzut evenimentul au oprit pentru a acorda primul ajutor victimelor. „Treceam cu maşina şi am văzut accidentul. Am oprit şi am încercat să-i scoatem din maşină dar nu am putut. Unul era în şanţ şi ţipa iar ceilalţi doi în maşină spuneau că-i doare capul, mâinile, picioarele, şoferul Daciei era mai rău, dar au fost toţi conştienţi”, susţine un martor.

Un echipaj de pompieri a ajuns imediat la faţa locului pentru a scoate victimele dintre fiarele contorsionate. „ Când am ajuns noi, şoferul mai era în maşină, pentru că pe pasagerul din dreapta îl scoseseră oamenii de aici. Intervenţia a fost foarte dificilă pentru cu autoturismul a fost plin cu bagaje şi mai întâi a trebuit să scoatem lucrurile din maşină”, a declarat Elvis Pârvulescu, plutonier Grada de Intervenţie Motru.

Şoferul este vinovat

Poliţiştii ajunşi imediat la faţa locului au demarat cercetările pentru a stabilii cu exactitate cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul. În funcţie de evoluţia stării de sănătate a victimelor, şoferul vinovat de producerea evenimentului rutier riscă să se aleagă cu dosar penal pentru vătămare corporală gravă.

„Din primele cercetări se pare că de vină este şoferul autoturismului înmatriculat în Judeţul Hunedoara pentru că a efectuat o depăşire neregulamentară. Vom continua cercetările în acest caz pentru a stabilii cu exactitate împrejurările care au dus la producerea evenimentului şi pentru a stabili sancţiunea pentru şoferul vinovat”, a precizat Gabriel Popescu, agent SPR Gorj.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: