Un bărbat din Bengeşti Ciocadia, spulberat de o maşină

Un bărbat de 53 de ani din Bengeşti Ciocadia a ajuns sâmbătă seara în stare gravă la spital după ce a fost lovit de o maşină. Doru Pantilică a suferit pe lângă alte leziuni la nivelul corpului, un hematom la creier. Medicii gorjeni l-au trimis de urgenţă la Craiova şi sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele lui de supravieţuire.

Rudele bărbatului au făcut un adevărat circ pe holurile spitalului din Târgu Jiu, au ţipat, s-au tăvălit pe jos iar femeile şi-au smuls părul din cap. Pentru ca medicii să poată să îşi facă treaba a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine. Mai mulţi poliţişti, jandarmi şi angajaţi ai unei firme de pază au sosit la faţa locului.

Plecase să ia o oaie pentru înmormântarea nepotului

O familie de rromi din Bengeşti Ciocadia este urmărită de ghinion. La nici trei zile după ce unul dintre membrii familiei, un tânăr de 20 de ani, a murit într-un accident de circulaţie care a avut loc în cartierul Drăgoieni, unchiul lui a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova după ce a fost lovit de o maşină în localitatea Bengeşti Ciocadia. Doru Pantilică se întorcea acasă, călare pe un cal, de la o cunoştinţă la care mersese să cumpere o oaie pentru înmormântarea nepotului său. În timp ce traversa un pod din localitate a fost lovit în plin de un autoturism condus de către un tânăr de 25 de ani din Târgu Jiu. Înainte de a fi transportat la Craiova, bărbatul accidentat a fost adus cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă Târgu Jiu, medicii de aici au fost nevoiţi să ceară ajutorul echipelor de intervenţie pentru ca rudele bărbatului să îi lase să-şi facă treaba. „Am fost să cumpărăm o oaie pentru că aşa e tradiţia la noi, când moare cineva tai un animal. Eu m-am întors puţin mai devreme cu o maşină iar el a zis că mai rămâne puţin. M-a sunat un vecin şi mi-a zis că a fost lovit de maşină. M-am speriat foarte tare, am crezut că a murit, doctoriţa mi-a zis prima dată că nu e grav iar apoi că îl trimite la Craiova să-i facă o operaţie pe creier“, a spus printre lacrimi soţia bărbatului.

Rudele, scoase cu forţele de ordine din spital

„Am fost solicitaţi de către colega noastră care asigură paza în acest spital să intervenim pentru scoaterea mai multor persoane din Unitatea de Primiri Urgenţe care tulburau liniştea publică. Când am ajuns noi erau circa 20 de persoane de etnie rromă care într-adevăr făceau gălăgie. Am discutat şi i-am convins să aştepte afară, între timp au venit şi câteva echipaje de poliţie precum şi jandarmi, nu au fost probleme“, a precizat Ramon Captilin, agent de intervenţie.  

„Vom face singuri dreptate dacă poliţia nu îl va reţine pe cel care ne-a băgat tatăl în spital. Ne-a mai murit un verişor acum câteva zile tot în accident de maşină, nu putem accepta să mai pierdem pe cineva drag“, a spus fiica victimei

Şanse mici de supravieţuire

„A suferit un hematom extradural parietal drept şi fractură de arcadă. A fost trimis la Spitalul de Urgenţă Craiova unde va fi supus de urgenţă unei intervenţii chirurgicale la cap. Nu ne putem pronunţa în ceea ce priveşte şansele lui de supravieţuire“, precizează Elena Oprea, medic UPU Târgu Jiu.

Poliţia face cercetări pentru a stabili exact împrejurările în care s-a produs accidentul.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: