Doi mineri au suferit accidente la locul de muncă

Doi mineri au ajuns la spital în ultimele 24 de ore după ce s-au accidentat la locul de muncă. Ion Pamfiloiu, angajat al carierei Jilţ Mătăsari, a fost lovit de utilajul pe care lucra iar Marius Zdrăncuţă, salariat al Minei Lupoaia, a fost lovit de un bulgăre de cărbune.

Marius Zdrăncuţă  a ajuns azi noapte la spitalul din Târgu Jiu după ce a fost lovit de un bulgăre de cărbune desprins de pe un perete. Bărbatul este angajat al minei Lupoaia din Motru. Cu puţin timp înainte de a pleca acasă din schimbul II,  s-a apucat să facă curat la abataj,  moment în care a  fost lovit de bulgărele de cărbune. 

„Acesta este riscul meseriei, riscul de a lucra în subteran, nu ştiu cum s-a întâmplat. Nu am mai păţit aşa ceva până acum, am crezut că nu mai scap cu viaţă“, a spus Marius Zdrăncuţă.

Conducerile, amendate că nu au anunţat accidentele

„Pacientul este stabil hemodinamic. A suferit un traumatism de coloană lombară, a ajuns la spital, conştient. Va rămâne sub supraveghere medicală câteva zile“, a precizat Liliana Crăciun, medic UPU Gorj.

La câteva ore mai târziu, un alt miner a ajuns la spital suferind un accident la locul de muncă. Chiar dacă era liber, Ion Pamfiloiu, a mers la serviciu pentru a  lucra la utilajul său, o volă. El a suferit un traumatism abdominal şi mai multe contuzii la nivelul corpului. 

Inspectorii de muncă spun că nu au fost sesizaţi de către conducerea celor două cariere despre aceste accidente dar vor deschide o anchetă în acest caz. Pentru faptul că nu au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă de producerea accidentelor conducerea celor doua cariere  riscă o amendă cuprinsă între 3.500 şi 7.000 de lei.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: