Cum se plantează cactușii de apartament

Cactusul este o plantă decorativă preferată de multe gospodine pentru că este ușor de întreținut acasă și decorează foarte frumos anumite spații din locuință. Acesta necesită o îngrijire minimă și înfrumusețează  locurile unde este amplasat, mai ales în perioada în care înflorește.

Plantarea unui cactus nu mai este un lucru neobișnuit, această plantă a devenit foarte  populară, fiind preferata multor persoane care își doresc un loc verde în locuința lor. Oamenii optează pentru cactus ca plantă de apartament datorită caracteristicilor sale deosebite fiind ușor de întreținut, reține apă pentru mai multe zile, este colorat și poate avea diverse forme și dimensiuni. Spre deosebire de alte plante, cactusul este foarte versatil și poate fi plantat în diverse moduri, în orice tip de vas. Astfel, această plantă se adaptează ușor atât în spații interioare, cât și exterioare.

1.   Cactusul are nevoie de un spațiu luminos și însorit. Pentru a menține cactusul în condiție optimă, este bine să îl așezi într-un loc bine luminat, cu expunere directă la razele solare.

2.   Dacă vrei să îl ții în casă, pune-l în dreptul ferestrei sau într-un loc în care lumina este puternică în cea mai mare parte a zilei.

3.   Scurgerea este la fel de importantă ca soarele atunci când vine vorba de îngrijirea cactușilor. Atât în ghiveci, cât și în pământ, trebuie evitată acumularea de apă.

4.   Rădăcinile cactusului nu sunt foarte lungi și nu au nevoie de foarte mult loc pentru a se dezvolta. Un ghiveci mai puțin adânc este cea mai bună opțiune, întrucât apa nu va avea unde să se acumuleze.

5.   În ceea ce privește udatul, cactusul diferă de alte plante. Deși nu trebuie să îl lași fără niciun strop de apă prea mult timp, este esențial să îl uzi în cantități moderate, până când solul se usucă din nou.

Vizualizări: 1,540

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: