Achitare într-un dosar instrumentat de fostul șef al DNA Târgu Jiu

Două judecătoare pe care procurorul DNA din structura centrală Dănuț Volintiru le-a trimis în judecată au fost achitate de către magistrații Curții de Apel București.

Fostul șef al DNA Târgu Jiu a semnat rechizitoriul înaintat la instanță, alături de procurorul Gheorghe Popovici, cei doi acuzându-le pe judecătoarele Dumitrița Piciarcă și Liliana Bădescu de faptul că au falsificat o decizie penală pentru a-l favoriza pe omul de afaceri Dinel Staicu, condamnat de aceiași instanță, dar un alt complet, la 7 ani de închisoare. În dosar a fost trimisă în judecată și o a treia judecătoare, Veronica Cârstoiu, față de care instanța a dispus disjungerea cauzei și deschiderea unui alt proces.
La momentul redactării rechizitoriului, fostul șef al DNA Târgu Jiu le acuza pe judecătoare că au desființat ilegal trei hotărâri judecătorești și au anulat mandatul de 7 ani de închisoare emis pe numele lui Dinel Staicu, fostul afacerist din Craiova schimbându-și între timp numele în Dinel Nuțu pentru a i se pierde urma. Acesta era acuzat de prejudicierea cu milioane de lei a fostei Bănci Internaționale a Religiilor, după condamnare contestând executarea pedepsei până când dosarul său a ajuns la cele trei judecătoare. Cele trei au fost trimise în judecată pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, favorizarea făptuitorului și fals intelectual. 
Acum instanța din capitală a dispus achitarea lui Piciarcă și Bădescu pe considerentul că fapta de care sunt acuzate nu există, sentința fiind dată însă de judecători de la Curtea de Apel București, adică exact instanța la care au lucrat inculpatele înainte de a fi anchetate de DNA. Verdictul dat de colegii inculpatelor nu este definitiv, cel mai probabil DNA urmând să conteste sentința și să mute procesul la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Vizualizări: 2,625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: