Sentință definitivă pentru afaceristul dat de Ciurel pe mâna DNA

Afaceristul Ionel Bogdan, denunțat acum un an și jumătate de Laurențiu Ciurel la DNA pentru o mită de 25.000 de lei, a primit pedeapsa finală din partea magistraților în dosarul în care a fost acuzat de procurorii anticorupție de dare de mită. Procesul, desfășurat ca și ancheta „pe repede-nainte”, s-a încheiat cu sentința dată în vara anului trecut de magistrații Tribunalului Gorj, Bogdan contestând în zadar la Curtea de Apel Craiova verdictul care îl condamnă penal.

Judecătorii din Bănie i-au respins recursul și l-au mai obligat și la plata a 800 de lei cheltuieli de judecată către statul român, situație în care rămâne „în picioare” sentința dată în iulie anul trecut de Tribunalul Gorj, sentință care a fost pronunțată în condițiile în care inculpatul și-a recunoscut faptele.
„Condamnă inculpatul Bogdan Ionel la 1 an şi 2 luni închisoare. În baza art. 72 alin. 1 C.pen. deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii de 1 zi (24 de ore).(…) Confiscă de la inculpat, în folosul statului, suma de 25.000 lei ce a fost dată cu titlu de mită. În baza art. 393 alin. 3 C.pr.pen. menţine măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 25.000 lei, dispusă prin ordonanţa nr. 267/P/2014 din 07.10.2014 a aceluiaşi parchet. În baza art. 275 C.pr.pen. obligă inculpatul la 1.200 lei cheltuieli judiciare statului, din care suma de 1.000 lei reprezintă cheltuieli judiciare efectuate în cursul urmăririi penale”, se arată în decizia Tribunalului Gorj, rămasă definitivă prin hotărârea luată acum de Curtea de Apel Craiova.
Ionel Bogdan a ajuns să îi dea șpagă lui Ciurel după ce s-a recomandat la acesta ca venind din partea lui Sorin Encuțescu, consilier al premierului de la acea vreme Victor Ponta. Afaceristul i-a promis managerului privat al CEO că va cotiza la campania electorală a PSD și a lui Ponta dacă va încheia contracte cu firmele sale, Bogdan invocând prieteniile pe care pretindea că le avea prin Guvern pentru a-l convinge pe Ciurel de „seriozitatea” intențiilor sale. „În contextul acestor discuţii, prevalându-se de pretinsa influenţă asupra unor persoane importante din cadrul Guvernului inculpatul a scris pe o hârtie că este dispus să returneze un procent de 15% pentru prim-ministrul României şi Partidul Social Democrat şi un alt procent de 5% pentru Ciurel Laurenţiu Dan, director general al CE Oltenia, din contravaloarea contractelor de furnizare bunuri/servicii care urma să-i fie atribuite. Discuţiile dintre cei doi nu au ajuns la un rezultat concret, martorul denunţător nefiind de acord cu încheierea unei astfel de înţelegeri frauduloase şi sesizând ulterior DNA – Serviciul Teritorial Craiova în vederea investigării infracţiunii de corupţie“, au scris anchetatorii în rechizitoriul în baza căruia Ionel Bogdan a fost condamnat acum.

Vizualizări: 1,741

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: