Achitat pentru falsificarea voturilor la Bâlteni!

Gorjeanul trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru că în vara lui 2012, la referendumul de suspendare a lui Traian Băsescu, s-a implicat în falsificarea a zeci de semnături și de introducere în urna de vot a tot atâtea buletine de vot, a fost achitat ieri de magistrați. După doar câteva termene, judecătorii au dat ieri verdictul, stabilind că Viorel Ciocan nu poate fi condamnat, decizia făcută publică pa pagina de internet a instanțelor de judecată arătând că magistrații au dispus totuși anularea înscrisurilor considerate ilegale.

Zeci de gorjeni declarau imediat după referendumul din vara lui 2012 că ei au fost plecați la muncă în străinătate și că s-au trezit că, în acte, altcineva a votat pentru ei. Între timp, anchetele procurorilor au dus la aflarea unor lucruri care au fost destul de ușor trecute cu vederea, acum Judecătoria Târgu Jiu considerând că nu are probe pentru a-l condamna pe inculpatul trimis în judecată și acuzat de săvârșirea unor ilegalități în urmă cu doi ani.

„Achită inculpatul Ciocan Viorel (…) Dispune anularea înscrierilor din lista electorală permanentă aferentă secţiei de votare nr. 147 din Comuna Bâlteni, jud. Gorj, de la poziţiile: 27, 32, 37…”, se arată în decizia instanţei, unde mai sunt înşirate alte zeci de poziţii din listele electorale.

Fraudă la referendum

Achitarea lui Ciocan s-a produs în condițiile în care, cu nici o jumătate de an în urmă, procurorii îl trimiteau pe acesta în judecată și dădeau de înțeles că există probe care să ducă la condamnarea acestuia, bărbatul fiind ultimul dintre membrii secțiilor de votare de la Bâlteni implicați în anchetarea fraudelor electorale de la referendumul din 2012, dosarul acestuia fiind format prin disjungerea de ancheta mai amplă instrumentată de DNA și în care inculpatul principal este vicepremierul Liviu Dragnea. Viorel Ciocan a fost trimis în judecată, în stare de libertate, fiind acuzat de complicitate la falsificarea documentelor electorale şi complicitate la introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător.

"Ca stare de fapt s-a reţinut că inculpatul, în calitate de membru al Biroului Electoral al secţiei de votare 147 Bîlteni, judeţul Gorj, a ajutat şi înlesnit activitatea de contrafacere a 88 de semnături (87 de semnături de pe lista permanentă a secţiei de votare şi o semnătură de pe lista suplimentară) de către autori necunoscuţi şi cea de introducere în urna de vot a secţiei, de către autori necunoscuţi, a unui număr de 88 de buletine de vot în plus faţă de cele votate efectiv de către electori", preciza la vremea respectivă Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Colegii penali ai lui Dragnea

În ceea ce privește dosarul lui Dragnea, acesta este pe rolul Înalte Curți de Casație și Justiție, vicepremierul fiind trimis în judecată alături de alți 74 de inculpați, o parte dintre aceștia fiind și de la Gorj. Membri a două secții de votare de la Bâlteni sunt judecați la instanța supremă, fiind acuzați că s-au implicat în fraudarea voturilor.

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: