ACL Gorj recomandă ministrului să-l demită pe Ciurel

Copreşedintele Alianţei Creştin Liberale (PNL) Gorj, senatorul Dian Popescu, a declarat că şi membrii Consiliului de Supraveghere ar trebui cercetaţi pentru acţiunile lui Laurenţiu Ciurel în Complexul Energetic Oltenia, fără legătură cu urmărirea penală în cazul Dan Şova. Dan Vîlceanu, celălalt lider al ACL, spune că dacă ar fi ministru ar cere demisia directorului Laurenţiu Ciurel, urmărit penal în dosarul Dan Şova.

Reacţiile celor doi vin la o săptămână după izbucnirea scandalului. Liderul PDL Gorj, Dan Vîlceanu, spune că politicienii de dreapta nu comentează demersurile justiţiei. El spune că în România s-a ajuns în situaţia „ridicolă“ în care atunci când un adversar politic este cercetat se spune că justiţia funcţionează, dar când un coleg de partid e în vizorul procurorilor atunci este un dosar politic. „Aş vrea să vă spun din start că niciodată nu aţi auzit politicieni de dreapta din România comentând dosare începute în justiţie sau sentinţe date de justiţie. Dacă a început o cercetare, o urmărire penală atunci politicienii trebuie să tacă. Nu veţi auzi comentând nici pro nici contra un dosar şi nu facem ce face PSD. Să ne punem scut în faţa problemelor pe care anumiţi colegi le au“, spune Dan Vîlceanu.

Refuzând să comenteze dosarul în care este cercetat şi Laurenţiu Ciurel, pedelistul susţine că dacă ar fi ministru l-ar destitui pe Ciurel. „Primul interesat e acţionarul care e Ministerul Economiei şi cred că de acolo trebuie să înceapă o discuţie şi să-şi facă un calcul dacă actualul director produce prejudicii în continuare. Dacă aş fi fost ministru i-aş fi cerut demisia domnului Ciurel“.

Dian Popescu vrea să răspundă supraveghetorii

Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, cere extinderea anchetei asupra supraveghetorilor din companie, dar nu în cazul Şova, ci în cazul felului în care este condus CE Oltenia. El a amintit aici de CS Pandurii, însă în CE Oltenia sunt sute de oameni asupra cărora se aplică multiple abuzuri. „Eu i-am cerut demisia lui Laurenţiu Ciurel încă de acum un an şi jumătate. Am spus-o şi pe un post naţional şi o spun şi acum ar trebui să părăsească CE Oltenia nu numai pentru cum a condus complexul, ci şi ce s-a întâmplat pe orizontală, pierderea CS Pandurii. (...) Întrucât există o lege după care domnul Ciurel a fost numit manager al CE Oltenia supralicitez şi spun că răspunderea nu este numai a domnului Ciurel, dat fiind că acum sunt suspiciuni. Nu domnul Ciurel are o problemă acum, ci Consiliului de Supraveghere. De data aceasta Consiliul de Supraveghere răspunde pentru că dânşii l-au votat în funcţia de manager al CE Oltenia. Cer Consiliului de Supraveghere să răspundă solidar de bunul mers al acestui complex“, a declarat Dian Popescu.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: