O sută de mii de gorjeni semnează pentru preşedinte

Partidele politice au început cursa pentru strângerea de semnături pentru candidatul pe care îl vor susţine la alegerile prezidenţiale. Cei care au dat startul acestei acţiuni sunt liberalii şi pedeliştii gorjeni, care trebuie să strângă 40.000 de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis. Pesediştii se vor decide asupra numărului de semnături pe care vor trebui să le aducă din teritoriu, în cadrul  întâlnirii ce va avea loc joi şi vineri la Tulcea. Deşi se zvoneşte că şi PSD Gorj va trebui să strângă tot în jur de 40.000 de semnături, Florin Cârciumaru spune că va aduce un număr triplu faţă de colegii săi din ţară.

Alianţa Creştin Liberală PNL-PDL Gorj a început să strângă semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis. Dacă în Târgu Jiu vor fi instalate corturi unde gorjenii să-şi manifeste susţinerea pentru acest candidat, în comune această munca va cădea în spatele primarilor şi consilierilor locali ce vor trebui să alerge prin comunitate pentru a strânge semnături. „La nivelul municipiului Târgu Jiu, vor fi instalate 7 corturi pentru semnături: unul va fi amplasat în faţa sediului PDL, unul în faţa sediului PNL, câte unul în pieţe şi în alte zone aglomerate. Dacă va fi nevoie vom amplasa corturi şi în celelalte oraşe din judeţ”, a declarat Dan Vâlceanu, liderul PDL Gorj.

Chiar dacă pentru alegerile prezidenţiale vor trebui să strângă un număr dublu de semnături faţă de alegerile europarlamentare, copreşedinţii ACL spun că vor reuşi să-şi atingă targetul fără probleme.

PSD se reuneşte la Tulcea

Liderii PSD Gorj vor fi plecaţi astăzi şi mâine la şedinţa partidului care va avea loc la Tulcea. Florin Cârciumaru spune că în cadrul acestei întâlniri se va stabili şi numărul de semnături pe care vor trebui să-l obţină pentru susţinerea candidaturii lui Victor Ponta. „N-am primit ceva oficial la ce număr să ne situăm. Oricum de fiecare dată noi am obţinut un număr dublu, un număr triplu de semnături. Probabil acest lucru se va stabili la întâlnirea care va avea loc joi şi vineri la Tulcea”, a declarat Florin Cârciumaru, liderul PSD Gorj.

Semnături trebuie să strângă toate partidele care au candidaţi la alegerile prezidenţiale. Deşi legea vorbeşte de minimum 200.000 de semnături, atât Iohannis, cât şi Ponta, vor să impresioneze prin strângerea a două milioane de semnături de fiecare. Până acum şi-au anunţat intenţia de a candida în jur de zece politicieni.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: