ACS Târgu Jiu nu se mai antrenează de câteva zile

Situaţia devine critică la echipa de baschet pe zi ce trece şi, dacă nu se vor lua măsuri urgent, este posibil ca lotul să se destrame rapid. Plecaţi în ultima deplasare din weekend cu numărul minim de jucători, cei de la ACS Târgu Jiu au pierdut şi acest joc, scor 90 – 76, pe sferturi 24 - 17 23 - 16 18 - 21 25 – 22, cu ACS Miercurea Ciuc.

Problemele sunt atât de grave la ACS Târgu Jiu încât rezultatele slabe sau eşecurile consecutive aproape că nici nu mai contează. Înaintea ultimului meci, disputat în deplasare la Miercurea Ciuc, echipa nu a avut la dispoziţie o sală pentru antrenamente, lucru care nu e deloc normal la nivelul la care evoluează acum ACS Târgu Jiu. Nici măcar la o echipă de juniori nu există atâta lipsă de interes pentru locul unde se antrenează echipa cum există la ACS.

Situaţia nu s-a remediat între timp, pentru că de la revenirea de la Miercurea Ciuc baschetbaliştii nu au mai efectuat nici un antrenament pentru că nu au la dispoziţie nici o sală.  Antrenorul Claudiu Alionescu  nu are soluţii pentru această problemă şi explică de ce s-a ajuns aici, restanţele pentru chiria sălilor fiind cele care fac ca administratorii acestora să nu mai primească acolo baschetbaliştii. „Ieri nu ne-am antrenat, azi nu ne antrenăm, pentru că nu aveam o sală la dispoziţie. Nu e o nici sală liberă unde să ne antrenăm şi unde să fim primiţi, pentru că nu s-a plătit acea chirie şi nu mai suntem primiţi pe la săli”, a spus marţi seara Alionescu, sperând ca măcar miercuri să poată intra cu echipa într-o sală pentru a pregăti următorul meci.

Ceea ce se întâmplă la echipa de baschet nici amatorism nu se poate numi pentru că antrenamentele sunt de bază la orice echipă, nu numai la o echipă înscrisă în campionatul naţional. Şi la nivel de juniori se fac antrenamente zilnic cu echipele respective, dar conducerea de la ACS pare că nu înţelege ce înseamnă sportul de performanţă dacă cere unor jucători profesionişti, cum sunt jucătorii din lot şi antrenorul Claudiu Alionescu, să joace baschet fără să se antreneze.

Alionescu a mărturisit că a dorit să renunţe chiar la a mai antrena, dar l-au oprit jucătorii să nu plece de la echipă: „Săptămâna trecută am fost aproape de a renunţa, dar a contat dorinţa jucătorilor de a continua. Voi fi aici până la capăt. Dacă acesta va fi sâmbătă sau nu, rămâne de văzut. Pentru că la ultimul meci nu am avut decât numărul minim de jucători ca să putem disputa un meci. Sper să am şi la meciul următor numărul minim de jucători pentru a putea merge la Târgu Mureş”.

Sâmbătă, 23 martie, ACS Târgu Jiu ar trebui să se deplaseze la Târgu Mureş pentru meciul din etapa a 8-a cu CSM din localitate. Rămâne de văzut dacă se va putea face deplasarea şi dacă vor exista jucători care să meargă la meci.

Vizualizări: 958

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: