Doi juniori gorjeni pe locul I la Cupa României la Box

Juniorii gorjeni Alexandru Dumitrachi, de la Jiul Rovinari, şi Andrei Musteţ, de la CS Pandurii Târgu Jiu, s-au clasat pe cea mai înaltă poziţie a podiumului la faza finală a Cupei României la box, întrecere care s-a încheiat în wekend la Pitesti.

Cele două cluburi reprezentative pentru judeţul Gorj au reuşit să reprezinte cu cinste Gorjul la faza finală a Cupei României la juniori prin juniorii Alexandru Dumitrachi şi Andrei Musteţ. Sportivii care au urcat în ring de la Jiul Rovinari şi Pandurii Târgu Jiu s-au clasat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la competiţie rezervată juniorilor.

Este vorba de juniorul Alexandru Dumitrachi, pregătit de antrenorul Marius Nicu, care a câştigat la categoria 48 de kilograme. Pugilistul de la Jiul Rovinari a câştigat primul meci prin abandon în repriza a doua în faţa lui Nicolae Gogoloş de la CSM Călăraşi, iar în semifinale a câștigat la puncte meciul cu Dragoş Stamin de la CSM Craiova.

În finala Cupei României Dumitrache s-a impus la puncte în faţa lui Husein Henson de la CSM Farul Constanța. Acesta a fost felicitat chiar la faţa locului de primarul din Rovinari care a ţinut să fie prezent la competiţie. „Dumitrache Alexandru de la CS Jiul Rovinari 2016 a reușit să se claseze pe primul loc la Cupa României de Juniori din Pitești. În urma acestei competiții, Alexandru Dumitrachi s-a calificat la Campionatul European de box din acest an. Țin să mulțumesc pentru rezultatele deosebite maestrului Nicu Marin, dar şi sportivilor care performează în cadrul acestei secții de box și care duc numele orașului nostru printre orașele cu cele mai importante rezultate obținute la competițiile sportive din România”, a declarat primarul Robert Filip prezent şi el la premierea sportivilor clubului la Piteşti.

Cel de-al doilea sportiv gorjean care a urcat pe podium la Piteşti, la categoria 70 de kilograme, a fost Andrei Musteţ, junior pregătit de antrenorul emerit Ion Geică la CS Pandurii Târgu Jiu. Acesta a câștigat primul meci prin abandon în repriza a doua în faţa lui Robert Begu de la clubul Dinamo București, iar în sferturile de finală a câștigat la puncte meciul cu Alin Berhardt de la CSM Giurgiu. În semifinale Andrei Musteţ  a trecut, tot la puncte, de Karin Alexandru Rus de la CS Voluntari iar în  finală a obţinut victoria prin abandon, în repriza a doua, în faţa boxerului piteştean Antonio Gabriel Neblea.  

În acest an Cupa României a fost şi criteriul de selecție în vederea participării la Campionatul European de Juniori din luna mai, cei doi sportivi gorjeni urmând să reprezinte România la europenele de box.

REZULTATE CUPA ROMÂNIEI, JUNIORI 2019 – PITEȘTI

Cat. 46: Cristinel Costel Măzăreanu (Suceava)

Cat. 48: Ionuț Alexandru Dumitrachi (Rovinari)

Cat. 50 kg: Ulis Samir Maradin (Orăștie)

Cat. 52 kg: Marco Antonio Manea (Călărași)

Cat. 54 kg: Adrian Florin Preda (Pitești)

Cat. 57 kg: Samuel Gabriel Roman (Baia Mare)

Cat. 60 kg: Alexandru Marian Ungureanu (Pitești)

Cat. 63 kg: Cătălin Florin Vicențiu (Olimpia Bucuresti)

Cat. 66 kg: Costin Daniel Hermeziu (Bacău)

Cat. 70 kg: Andrei Mustet (Pandurii Târgu Jiu)

Cat. 75 kg: Fabian Sebastian Andrei Geotir (Suceava)

Cat. 80 kg: Lucian Mititelu (Bacău)

Cat. +80 kg: Daniele Dumitru (Craiova)

Galerie foto





Vizualizări: 1,080

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: